Uncategorized

Să nu uităm că schimbarea începe cu noi înșine

În ziua de Crăciun, când am creat o mică magie pentru câteva familii din sat, am avut cu toții emoții de neuitat!

 Dl Iurie Rusnac! Aţi făcut un prim pas, felicitări! Cum aţi organizat campania?

Da, este prima campanie de acest fel, din multe altele care urmează, sunt sigur. Bunăoară, pentru 16 ianuarie, împreună cu un nucleu de 5 tineri, am preconizat să desfăşurăm Congresul tinerilor activi din raionul Rezina.

Crăciunul este o săr-bătoare a sufletului, este un prilej de bucurie, împreună cu familia și prietenii. Sunt însă persoane cărora Crăciunul le aminteşte încă o dată de problemele lor și le face parcă mai apăsătoare… Tinerii au informat sătenii despre micul nostru pro-iect, au scris şi pe reţelele sociale, îndemnând oamenii cu suflet mare să contribuie la acest act de caritate cu hăinuțe, produse alimentare, rechizite, jucării, dulciuri și chiar surse bănești, ca să aducă zâmbetul pe fața unor copii din familiile nevoiașe.

Cu ajutorul directorilor școlii și grădiniței din localitate am depistat copiii care necesită mai multă atenție în campania dată. 

– Ce categorii de săteni v-au susţinut?

Au răspuns apelului persoane de diferite vârste, care au avut plăcerea să ne ajute ca să putem ajuta noi pe alții. Campania a durat până pe 5 ianuarie, ca în ziua de Crăciun să mergem la copii.

– Ce v-a învăţat acest proiect?

Pe lângă scopul principal de a face copiii mai fericiți de sărbătorile de iarnă, acțiunea dată a mai urmărit mobilizarea tinerilor din sat prin implicarea activă în activități comunitare.

– Într-adevăr, mulţi v-au spus Bravo! pe reţelele sociale. Bunăoară, Răileanu Alexandru a scris: „Mult înseamnă inițiativa. Mai ales dacă și-a atins scopul”. Iar Lena Negară a notat: „Bunătatea valorează mai mult decât cunoştinţele, mai mult decât banii, mai mult decât onoarea, pentru persoanele care o posedă. Noi, tinerii din satul Păpăuți, am luat atitudine și am oferit zâmbete pe fețele copiilor, căci dar din dar se face rai!”

Comentariile de pe reţelele sociale ne-au încurajat. Mulţumesc echipei şi tuturor celor care s-au implicat. Să nu uităm că schimbarea începe cu noi înşine.

Pentru conformitate, Elena Roman

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker