Evenimente

Eminescu ne defineşte ca neam între popoarele lumii

Aniversarea de 170 de ani din ziua naşterii geniului literaturii româneşti, Mihai Eminescu, a fost marcată în oraşul Rezina printr-o suită de activităţi culturale. 

În dimineaţa zilei de 15 ianuarie, rezinenii împătimiţi de creaţia poetului nepereche, alături de oficialităţile oraşului şi ale raionului, au depus flori la bustul lui Mihai Eminescu, înălţat acum trei decenii cu contribuţia admiratorilor poeziei eminesciene.

Colaboratoarele BPR Mihai Eminescu şi de data aceasta au vernisat lucrări ale omagiatului, dar şi despre viaţa şi activitatea marelui poet, publicist şi tribun, care s-a născut printre noi pentru eternitate, ca să dăinuie pururea în Cuvânt. Potrivit directoarei bibliotecii, Galina Davâdic, în această zi la bibliotecă a mai fost organizată o Oră literară cu participarea elevilor de la LT Alexandru cel Bun.

Data de 15 ianuarie, zi în care s-a născut marele poet Mihai Eminescu, este marcată în Republica Moldova ca Ziua Naţională a Culturii. În jumătatea a doua a zilei, la Palatul raional de Cultură Nicolae Lupov a avut loc lansarea cenaclului literar-muzical La steaua care-a răsărit…, eveniment însoţit de o expoziție a lucrărilor elevilor de la Școala de Arte Plastice pentru Copii din oraş, vernisată în sala de expoziții a Palatului de Cultură.

                                 Reporter “C”

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker