Politic

Igor Dodon despre interdicția lui Plahotniuc în SUA: „Exemplul său este pentru alții de învățătură”

Președintele Igor Dodon a mulțumit partenerilor Republicii Moldova pentru decizia de a impune sancțiuni fostului lider al Partidului Democrat care a fugit din țară, oligarhul Vlad Plahotniuc. Această declarație a fost făcută către agenția de presă rusă TASS, comentând o declarație scrisă, emisă luni de secretarul de stat american, Michael Pompeo

„Sancțiunile împotriva oligarhului care a fugit din țară sunt un semnal bun și așteptat de la partenerii noștri occidentali, pentru care le suntem recunoscători. Am apelat în mod repetat la aceștia, inclusiv direct în Statele Unite, cu o astfel de solicitare. Cu toate acestea, pentru a obține rezultatul a fost necesară munca, uneori lipsită de claritate, în special a agențiilor de aplicare a legii, care au furnizat argumentele necesare pentru acest subiect ”, a spus Dodon.

Igor Dodon a amintit că această problemă a fost discutată în detaliu după ședința Consiliului de Securitate de la sfârșitul anului trecut.

Președintele țării a subliniat că această decizie va fi un stimulent suplimentar pentru consolidarea luptei împotriva corupției și a moștenirii regimului oligarhic pe care actuala conducere a țării a început-o.

„Aceasta nu este o sarcină ușoară, dar fără soluționarea sa, țara noastră nu are viitor și suntem obligați să o rezolvăm”, a explicat Dodon.

De asemenea, președintele a remarcat contribuția Rusiei, unde oligarhul fugit a fost condamnat în absență pentru o serie de acuzații și a fost pus pe lista internațională a căutărilor. „Plahotniuc nu este primul care captează întregul stat și joacă jocuri geopolitice. Aceeași soartă le revine și altor politicieni care încearcă să profite de contradicțiile celor puternici. Exemplul său este pentru alții de învățătură”, a subliniat Igor Dodon.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker