Politic

PAS a depus la Procuratură un denunț împotriva lui Igor Dodon

Partidul Acțiune și Solidaritate îl acuză pe președintele Igor Dodon de trădare de patrie și de încălcarea Constituției, dar și a altor prevederi legale. Marți, 29 august, juristul formațiunii a depus la Procuratura Generală un denunț împotriva șefului statului, transmite IPN.

Juristul Sergiu Litvinenco a declarat pentru presă că în denunț se menționează că Igor Dodon a comis acțiuni intenționate îndreptate spre ațâțarea vrajbei, diferențierii și dezbinării naționale, etnice, rasiale, religioase. „Lucrurile sunt foarte simple – președintele ales prin fraudă și manipulare încalcă prevederile constituționale, în special prevederile legate de integritatea teritorială a Republicii Moldova. El, în fond, nu reprezintă statul Republica Moldova, dar, din păcate, reprezintă un alt stat care nu neapărat este prieten cu statul Republica Moldova”, a notat Sergiu Litvinenco.

Juristul este sceptic că demersul va avea o finalitate, pentru că, spune el, organele procuraturii sunt controlate politic. Totuși, speră că acestea își vor face datoria în interesul cetățenilor și nu în interesul unor partide sau persoane politice.

Potrivit PAS, Igor Dodon se identifică deschis cu interesele Federației Ruse, în loc să promoveze interesele naționale ale Republicii Moldova. De asemenea, Igor Dodon ar promova deschis soluții neacceptate de cetățenii Republicii Moldova, împotriva interesului național privind rezolvarea conflictului din stânga Nistrului, cum ar fi federalizarea republicii și „transnistrizarea” ei.

Sursa imagine: point.md

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker