Evenimente

167 de oameni au fost omorâți anul trecut. Au fost înregistrate 320 de violuri și  94 de tâlhării.

Numărul infracțiunilor grave și deosebit de grave comise de către moldoveni a crescut în 2019, față de 2018. Ministrul afacerilor interne, Pavel Voicu, a declarat astăzi într-o conferință de presă că, deși per total au fost comise mai puține infracțiuni, numărul celor grave a crescut, transmite IPN.

Anul trecut au fost înregistrate peste 29 de mii de infracțiuni, dintre care 194 au fost clasificate ca fiind grave și deosebit de grave, comparativ cu 184 un an mai devreme.

Numărul cazurilor de huliganism a depășit 1300. Pe de altă parte, s-au comis mai puține jafuri, s-a înregistrat un număr mai mic de cazuri de  trafic de ființe umane și droguri.

167 de oameni au fost omorâți anul trecut. Au fost înregistrate 320 de violuri și  94 de tâlhării.„Recunoaștem că cetățenii Republicii Moldova au avut mai multe așteptări de la poliție de a micșora numărul infracțiunilor, în special a celor excepțional și deosebit de grave”, a declarat ministrul.

Poliția a fixat și 2572 de accidente rutiere, soldate cu moartea a 274 de oameni. Alți peste 3 mii au fost răniți.

În primele nouă zile ale anului 2020, au fost înregistrate 352 de infracțiuni și 30 de accidente rutiere, soldate cu 41 de persoane rănite și 8 decedate.

Sursa: deschide.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker