Politic

Gheorhe Petic : „M-au lăsat sa lupt singur cu justiția”

Fostul candidat la alegerile parlamentare și locale din partea Blocului ACUM, Gheorghe Petic, își acuză colegii că „l-au lăsat să lupte singur cu justiția criminală” și s-au distanțat de el. Acesta susține că nu le va mai cere deputaților nimic, însă îi roagă să insiste ca autoritățile să pună în aplicare Declarațiile Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care se referă la repunerea în drepturi a deținuților politici din R. Moldova, printre care se numără și el.

„Un apel matinal către colegii mei din Blocul ACUM. Stimați Domni deputați! La data de 1 noiembrie 2019 fiecărui din voi, v-am remis câte un mesaj cu rugămintea de a insista către autorități pentru a punerea în aplicare a Declarațiilor Adunării Parlamentare a Consiliului Europei ce se referă la repunerea în drepturi a deținuților politici printre care sunt și eu. (…) În dosarele mele se petrec lucruri paranormale, mai recent în unul de la Taraclia s-a produs un „mister” – o parte componentă a Blocului ACUM s-a desolidarizat de mine și de alți deținuți politici, de parcă noi ne-am pus osul la bătaie nu pentru democrație, libertate etc, unii au intrat în alegeri prezidențiale și nu au interes la moment”, scrie Petic pe pagina sa de Facebook.

Acesta mai specifică faptul că „rămâne solidar cu colegii din ACUM”, dar totuși este convins că unii din ei „vor bate din palme dacă justiția lui Dodon îl va băga la pușcărie”.

„Eu nu mă voi desolidariza de voi pentru că, comparativ cu voi, nu am pierdut contactul cu pământul, vă citez pe unul „Noi nu mai avem deținuți politici”. Desigur, în Parlament nu sunt. Astăzi m-ați lăsat să lupt unul la unul cu justiția criminală și elementele criminale din procuratură și să mă înec în procese, apropo unul e degrabă la Orhei și sunt convins că unii veți bate din palme dacă mă bagă și justiția lui Dodon în pușcărie . Nu o să va mai cer nimic, stați calmi. Un singur lucru vă rog, totuși, insistați pe punerea în aplicare a Declarațiilor Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei din 19 iunie si 3 octombrie”, menționează Petic.

La subiectul „persoanelor persecutate politic”, deputatul Dinu Plîngău susține că „Platforma DA a luat sub monitorizare toate cazurile de rezonanță care au fost pornite pentru a persecuta vocile incomode”.

În opinia lui Plîngău faptul că „oamenii cărora le-au fost pornite dosare penale încă mai umblă prin judecăți, nu este altceva decât continuarea unor persecuții politice”. 

„Puterea judiciară este a treia putere în stat și eu ca deputat nu pot ordna să fie încetate dosare penale asupra deținuților politici, însă noi putem monitoriza cazurile asfel încât să nu fie încălcate și mai mult drepturile oamenilor a căror drepturi deja au fost încălcate de cei care reprezentau sau încă reprezintă justiția. Platforma DA recunoaște declarația APCE-ului prin care se solicită încetarea persecuțiilor politice și vom depune efort maxim ca fără a face ingerințe în procesele judiciare să încetăm persecuțiile politice”, scrie Dinu Plîngău pe pagina sa de Facebook.

Menționăm că, dosarul în care Gheorghe Petic este învinuit de viol a fost trimis la rejudecare. Prima ședință din luna decembrie de la Judecătoria Orhei a fost amânată. Gheorghe Petic a fost eliberat din detenție  pe 19 iulie 2019. Acesta a fost condamnat în martie 2019 la trei ani și șase luni de închisoare pentru viol.

Sursa: deschide.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker