Evenimente

Experții ucraineni au luat în calcul ipoteza unui atac cu o rachetă

Experții ucraineni au luat în calcul mai multe versiuni ale prăbușirii avionului Boeing 737, de pe ruta Teheran-Kiev, inclusiv ipoteza unui atac cu o rachetă Tor, fabricată în Rusia și vor căuta posibile resturi ale acesteia la locul accidentului, informează Unian.net

Potrivit jurnalistului ucrainean, Iurii Butusov, declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă de către secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Alexei Danilov.

Potrivit acestuia, a fost instituită o comisie pentru investigarea dezastrului a ajuns deja la Teheran. Grupul de lucru este format din 45 de persoane și include specialiști care participă la investigația internațională privind doborârea avionului malaezian Boeing MH-17, la 17 iulie 2014, pe teritoriul Ucrainei.

Experții studiază mai multe versiuni ale prăbușirii aeronavei. Cele mai importante ipoteze luate în calcul sunt:

– Coliziunea avionului cu o rachetă antiaeriană, posibil Tor, sau cu un alt obiect zburător;

– Distrugerea și explozia motorului din motive tehnice;

– O explozie în interiorul aeronavei ca urmare a unui atac terorist.

Potrivit lui Iurii Butusov, Comisia ucraineană coordonează în prezent cu autoritățile iraniene problema accesului la locul accidentului și intenționează să caute resturi de rachete antiaeriene „Tor”.

„Ancheta privind moartea cetățenilor ucraineni se află sub controlul personal al președintelui Ucrainei, vom informa imediat societatea ucraineană și mass-media despre toate datele care pot fi publicate”, a declarat secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al ucrainei.

Sursa: unimedia.info

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker