Evenimente

Primarul nu ştia despre problemele grădiniţei, dar promite să le rezolve cu orice preţ

Noul an de învăţământ ar putea începe cu porţile închise pentru preşcolarii din comuna Vadul-Raşcov, raionul Şoldăneşti. În prag de 1 septembrie, instituţia încă nu s-a aprovizionat cu produse alimentare. În plus, frigiderul este defectat şi nici gaz la bucătărie nu este.

Tatiana Roşca, şefa Grădiniţei-creşe „Prichindel”, se plânge că depozitul instituţiei este gol şi nu are produse alimentare pentru copii. Directoarea instituției susţine că încă în luna iulie a cerut primăriei să încheie contracte privind achiziţionarea produselor alimentare. Drept dovadă, Tatiana Roşca ne-a prezentat copiile demersurilor către primărie. La sfârşit de august, în depozitul grădiniţei erau doar câteva kg de sare, paste făinoase, zahăr, crupe şi ulei.

De cealaltă parte, Valeriu Cerici, primarul comunei Vadul-Raşcov insistă că nu a ştiut despre problema respectivă. Dânsul abia la 25 august c., la şedinţa Consiliului Local, ar fi aflat că instituţia preşcolară nu este pregătită către 1 septembrie.

Angajaţii grădiniţei sunt şi ei revoltaţi de situaţia în care s-a ajuns. Lucrătorii instituţiei spun că încă nu şi-au primit salariile pentru luna iulie.

Primarul ne-a asigurat că va depune toate eforturile pentru a redresa starea de lucruri, încât preşcolarii să poată frecventa grădiniţa. Demnitarul a menționat: ”Voi rezolva toate problemele, chiar dacă va trebui să încalc legea”.

Potrivit Tatianei Roşca, la restul capitolelor, instituţia este pregătită pentru anul de învăţământ: încăperile au fost reparate, cadrele didactice au fost instruite. Centrul de sănătate publică, care a verificat situația în grădiniţă, a acordat instituţiei cea mai mare notă, a mai precizat șefa grădiniței.

Natalia Rotari

 

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker