Evenimente

A fost gasită cutia neagră a avionului prăbușit la Teheran,unde au decedat 176 de oameni

Ministerul Afacerilor Externe din Ucraina a anunțat țările de origine ale celor 167 de pasageri și 9 membri ai echipajului care se aflau în avionul prăbușit în această dimineață, la Teheran. Totodată, echipele de salvare iraniene au găsit cutia neagră a aeronavei, scrie Digi24.ro

Potrivit datelor Ministerului de Externe al Ucrainei, victimele decedate erau din următoarele țări:

Iran – 82;

Canada – 63;

Ucraina – 2 + 9 (membri ai echipajului);

Suedia – 10;

Afganistan – 4;

Germania – 3;

Regatul Unit – 3 persoane.

Totodată, echipele de salvare iraniene au găsit cutia neagră a avionului Boeing 737. Cauza producerii accidentului aviatic a fost un incendiu izbucnit la unul dintre motoare, a declarat Qassem Biniaz, purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian al Transporturilor.

În același context, compania aeriană Ukraine International Airlines, căreia îi aparține aeronava prăbușită, a informat că suspendă pe perioadă nedeterminată toate cursele aeriene către Teheran, informează Sky News.

Mai multe companii aeriene au informat că vor lua măsuri similare și vor schimba rutele zborurilor, pentru a evita spațiul aerian iranian.

Compania aeriană australiană a informat că va evita atât spațiul iranian, cât și pe cel irakian.

Alte companii care au informat că vor suspenda zborurile prin Iran sunt Malaysia Airlines și Singapore Airlines.

De asemenea, președintele ucrainean Volodimir Zelenski își va întrerupe vizita în Oman, pentru a se întoarce la Kiev.

Avionul avea la bord 176 de persoane și zbura spre Kiev. Potrivit ultimelor informații, relatate de televiziunea de stat iraniană, niciuna dintre victime nu a putut fi salvată. Echipajele care au fost trimise la locul tragediei nu au putut interveni, pentru că totul era în flăcări, a declarat Pirhossein Koulivand, șeful serviciului medical de urgență al Iranului.

Agențiile iraniene Fars și ISNA au anunțat că aeronava s-a prăbușit din cauza unor probleme tehnice. Potrivit FlightRadar 24, avionul ar fi fost în serviciu doar trei ani și jumătate.

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a creat o celulă de criză și a solicitat procurorului general inițierea unei anchete penale pe cazul prăbușirii aeronavei.

Anterior, BBC scria că nu este clar dacă prăbușirea avionului are legătură cu evenimentele de peste noapte, când Iranul a ripostat pentru moartea generalului Qasem Soleimani cu rachete balistice trase asupra a două baze militare din Irak, ce găzduiesc militari americani.

Ambasada Ucrainei în Iran a exclus, însă, versiunea unui atac cu rachete asupra avionului prăbușit.

Sursa: unimedia.info

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker