Evenimente

Întâlnire de suflet cu scriitorii la Telenești

În cadrul Festivalului Național al Cărții și Lecturii, la Biblioteca Publică Raională “V.Alecsandri” din Telenești a avut loc o întâlnire de suflet cu scriitorii Ion Anton și Claudia Partole şi colaboratoarea Bibliotecii Naționale pentru Copii ”Ion Creangă”, Maria Harea. Cei mai fideli cititori ai bibliotecilor din raion au avut posibilitate să discute cu invitații, să le adreseze întrebări.

 

Participanţii la întâlnirie şi-au împărtăşit impresiile despre lucrările “Alina” (autor Ion Anton) şi ”Viața unei nopți sau Totentantz” (autoare Claudia Partole).

Natalia Popovici a remarcat că ”Alina” poate servi drept instrument de prevenire a traficului de ființe umane: ”Este o carte care te emoționează profund şi de care avem puține. Autorul descrie destinul dramatic al unei femei din Moldova, care a ajuns victimă a traficului de ființe umane tocmai în  Siberia”, a menționat dna Popovici.

Maria Furdui, directoarea BPR “V.Alecsandri” a caracterizat cartea ”Viața unei nopți sau Totentantz”, drept “o carte nemaipomenit de sinceră şi demachiată”.

”Este un fel de ghid bun pentru cei care pornesc la muncă în Italia, Spania, Rusia ori altă ţară „de vis”. Odată ce ai pornit s-o citeşti, duci lectura până la capăt, chiar dacă la sfârşit te alegi cu un gust de cenuşă pe limbă”, a menționat șefa bibliotecii.

La rândul ei, profesoara Galina Doroftei, ex-președintă a Asociației raionale a bibliofililor a remarcat: ”Viața unei nopți sau Totentantz” este o carte captivantă, ruptă parcă din realitatea noastră crudă. Chipul moldoveanului care-și bocește mama prin telefonul mobil denotă realitățile noastre triste”.

Sesiunea de autografe de la finele întâlnirii  le va aminti participanţilor şi peste ani de clipele frumoase petrecute cu scriitorii Ion Anton şi Claudia Partole.

În imagine: Maria Furdui, directoarea BPR “V.Alecsandri” (în stânga) mulţumeşte Claudiei Partole şi lui Ion Anton pentru bunăvoinţa de a se întâlni cu cititorii din Teleneşti.

 

 Ion Cernei

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker