Evenimente

VIDEO//27 de studenți moldoveni din străinătate au fost premiați la Gala Studenților Originari din Republica Moldova (GSORM),

27 de studenți moldoveni din străinătate au fost premiați la Gala Studenților Originari din Republica Moldova (GSORM), ediția a VII-a, pentru rezultate academice și extracurriculare remarcabile obținute pe parcursul anilor de studii

Și trei profesori au fost apreciați pentru impactul pe care au reușit să-l creeze prin activitatea lor în școlile Republicii. La eveniment au participat studenții și familiile lor, oaspeți din Republica Moldova și România. Gala, care a avut loc pe 27 Decembrie la Tekwill, a fost deschisă cu un Innovation Hub, în care au fost prezentate două paneluri: „Repatriere prin antreprenoriat”, cu speakeri precum Vadim Brânzan (Logos Advisors LLC), Valeriu Turea (BRD), Marius Bostan (RePatriot), Indrei Rațiu (Centrul Rațiu pentru Democrație) și „Ecosisteme digitale și comunități inteligente” cu participarea speakerilor: Aurelia Salicov (Digital Park Moldova), Ana Chirița (Tekwill) și Marius Bostan (Alba Iulia Smart City).

În cadrul ceremoniei au fost decernate nouă premii la categoria Licență, zece premii la categoria Masterat, trei la Doctorat, două în cadrul categoriei Arte, două în cadrul categoriei Erasmus, unul în cadrul premiului special decernat din partea Francofoniei, marca AUF și trei în cadrul premiului special pentru România, marca RePatriot și, desigur, premiul mare. Tinerii au primit trofee, diplome și cărți din partea librăriei Bestseller.

Sfîrșitul Galei a fost cununat cu un pact încheiat între asociațiile Forumul Studenților Reveniți, Liga Studenților Români din Străinătate și Uniunea Studenților din România.

Câștigătorii au fost desemnați în urma concursului de dosare „Excelență Academică pentru Moldova”, organizat în perioada 15 septembrie-15 noiembrie 2019, la care au participat tineri care își fac studiile la universitățile din străinătate, inclusiv cei care au absolvit o astfel de instituție în anul 2019, ciclurile Licență, Masterat și Doctorat și categoria Arte. Studenții care au avut experiențe de Erasmus de excepție de asemenea au fost bineveniți să aplice la competiție.

Scopul programului Gala Studenților Originari din Republica Moldova este de a face cunoscute în țară rezultatele academice excepționale ale studenților și absolvenților moldoveni din străinătate, de a-i identifica, recunoaște și promova.

Sursa: jurnal.md

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker