Politic

Iranul a luat în considerare 13 „scenarii ale răzbunării” îndreptate spre SUA

Iranul a luat în considerare 13 „scenarii ale răzbunării”, după ce generalul Qassem Soleimani a fost ucis într-un raid al forțelor americane, relatează Reuters

Declarația a fost făcută de secretarul Consiliului Suprem de Securitate Națională din Iran, Ali Shamkhani, pentru agenția semioficială iraniană Fars.

„Americanii ar trebui să știe că până acum 13 scenarii ale răzbunării au fost discutate în consiliu și chiar dacă ajungem la un consens asupra celui mai slab dintre scenarii, punerea lui în aplicare poate fi un coșmar istoric pentru americani”, a spus Ali Shamkhani.

Din anumite motive, nu putem da mai multe informații, dar promitem că represaliile nu vor fi doar o operațiune simplă”, a adăugat el.

Qasem Soleimani, unul dintre cei mai periculoși generali iranieni, a fost ucis săptămâna trecută în Irak la ordinul lui Donald Trump. El era comandantul unității paramilitare de elită a Gărzilor Revoluţionare Iraniene, specializată în operaţiuni externe clandestine.

Qasem Soleimani răspundea direct în fața ayatollahului Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului. Unitatea pe care o conducea era considerată o grupare teroristă de către SUA și a oferit sprijin pentru regimul președintelui sirian Bashar al-Assad, dar și pentru alte grupări pro-Iran din regiune.

Sursa: jurnal.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close