Util

Cine mănâncă gratuit la școală

Copiii grupelor pregătitoare, elevii din instituțiile de învățământ de tip internat, cei ai claselor primare, ai claselor a V-IX-a care provin din familii social vulnerabile, cei care au fost bolnavi de tuberculoză (TBC) și care au contactat focarele cu TBC, dar și elevii grupelor cu program prelungit, până la sfârșitul anului vor fi alimentați gratuit la școală. Un ordin în acest sens a fost semnat de către Alexandru Fleaş, șeful Direcției generale educație, tineret și sport a municipiului Chișinău, transmite IPN.

Pentru grupa pregătitoare costul unei mese va fi de 21 de lei. Toți elevii claselor I-IV-a și cei din familii vulnerabile din clasele a V-IX-a vor fi asigurați cu dejun cald, care va costa 10,50 lei. Pentru elevii grupelor cu program prelungit, costul alimentației va fi de 19,30 lei. La fel şi pentru elevii care au fost bolnavi de TBC și cei care au contactat focarele cu TBC.

În școlile de tip internat pentru elevii domiciliați masa va costa 47,50 lei, iar pentru cei nedomiciliați – 41 lei. În licee și clase sportive, pentru clasele primare, o masă la cantină va fi de 29,80 lei. Pentru clasele a V-VIII-a – 32,80 lei, iar pentru clasele a IX-XII-a – 35,80 lei. Pentru cei din clasele a V-VIII-a, din licee și clase sportive, care stau în cămine – 43,50 lei, iar din clasele a IX-XII-a – 57,90 lei.

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker