Evenimente

În 2020 vor fi acordate 25 de mii de set-top boxuri pentru familii defavorizate

Până în luna martie a anului 2020, toată populația Republicii Moldova trebuie să aibă acces la televiziune digitală prin eter. La dispoziția societății trebuie să fie pus un conținut de programe produs în Moldova. Persoanele care vor avea acces la televiziunea digitală vor putea urmări 18 programe TV transmise gratuit pe teritoriul țării. La etapa actuală serviciul este disponibil pentru 93% din teritoriu și 95% din populație. Informațiile au fost prezentate la ședința Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, care a organizat audieri cu privire la etapa de pregătire pentru tranziția la televiziunea digitală, transmite IPN.

Secretarul de stat la Ministerul Economiei și Infrastructurii, Vitalie Tarlev, a declarat că prin realizarea tranziției la televiziunea digitală va fi eliberată banda de frecvențe 700 MHz pentru alte servicii pe care societatea le cere, printre care se numără și 5G. Potrivit lui, un pachet din 15 sloturi de emisiuni este disponibil de trei ani în eter. Din acestea, sunt utilizate doar șapte sloturi. Totodată, are loc și emisia în format analogic cu acoperirea națională a două posturi TV. Potrivit lui, Întreprinderea de Stat „Radiocomunicații” are pregătite rețelele și pentru multiplexul B.

Cât ține de starea pieței, în ultimii cel puțin cinci ani toate televizoarele care se importă au set-top box încorporat, întrucât producătorii s-au reorientat. În ceea ce ține de piața de dispozitive, o analiză pentru ultimii trei ani denotă că anual sunt importate în jur de patru-cinci mii de set-top boxuri.

Vitalie Tarlev a menționat că pentru a asigura accesul păturilor social-vulnerabile la televiziunea digitală, beneficiarii de ajutor social primesc acele convertoare gratuit din partea autorităților. Anul trecut au fost depuse nouă mii de cereri, iar în prezent au rămas nedistribuite 250 de convertoare. Pentru anul 2020, au fost alocați nouă milioane de lei, ceea ce ar permite acordarea a 25-27 de mii de set-top boxuri. O unitate costă statul în jur de 200 de lei. Pe piață prețurile variază între 300-500 de lei, în funcție de dispozitiv. Cererile se depun la asistentul social.

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker