Evenimente

Sistemul de supraveghere video a traficului rutier din Chișinău a generat un venit de peste 14 mil lei

Sistemul de supraveghere video a traficului rutier din Chișinău este învechit. Este concluzia la care au ajuns autoritățile, în urma unei ședințe convocate de premierul Ion Chicu. La finalul discuțiilor, prim-ministrul a dispus Ministerului de Interne să prezinte, până în prima jumătate a lunii februarie 2020, viziunea de dezvoltare a sistemului

La ședință au participat vicepremierul Sergiu Pușcuța, ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi și alți responsabili de la ministerele Finanțelor, Afacerilor Interne și de la Cancelaria de Stat. Motivul convocării ședinței este numărul mare de accidente rutiere și urmările grave ale acestora, a menționat Executivul într-un comunicat.

„Conducerea Serviciului Tehnologia Informației al MAI a comunicat că sistemul de supraveghere rutieră video existent în municipiul Chișinău constă din 48 de echipamente învechite și 15 echipamente noi, instalate în decembrie 2018. Responsabilii STI au informat premierul că noile echipamente au costat cca 9 milioane de lei și, într-un an de funcționare, au generat încasări de 14 milioane de lei, reprezentând doar 25% din încălcările procesate. Printre problemele comunicate au fost procesul dificil de constatare a încălcărilor, lipsa marcajului rutier și funcționalitatea redusă a echipamentelor învechite”, se mai menționează în comunicat.

Potrivit responsabililor, sistemul de supraveghere video are un impact financiar, dar și demonstrează efecte pozitive în comportamentul participanților la trafic, Mai mult, în zonele monitorizate au fost înregistrate mai puține accidente rutiere. Ministerul de Interne lucrează, în prezent, „la elaborarea unei viziuni de dezvoltare a unui sistem de supraveghere video a traficului inițial în municipiul Chișinău, cu o extindere națională ulterioară”.

Sursa: agora.md

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker