Evenimente

Bani pentru prestarea serviciilor sexuale. Un cuplu reținut

Un bărbat și o femeie, cu vârsta de 27 și respectiv 20 de ani, sunt cercetați penal, fiind suspectați de escrocherie cu utilizarea mijloacelor de plăți electronice. Aceștia folosind portmonee electronice, încasau prin terminalele de plată mijloace bănești pentru prestarea serviciilor sexuale care nu le îndeplineau. Pentru pretinsele servicii, erau încasate sume de bani de la 600 la 1500 lei

Ca urmare a unor informații operative și a acțiunilor speciale de investigații întreprinse de ofițerii Centrului pentru combaterea crimelor informatice (CCCI) al INI, s-a stabilit că, în perioada de timp ianuarie 2018 – decembrie 2019, suspecții, urmărind scopul dobândirii ilicite a bunurilor altor persoane, au dus în eroare mai mulţi moldoveni, folosind fotografii ale persoanelor terțe, prin intermediul a numeroase conturi de utilizatori. Astfel, suspecții plasau anunțuri false pe platformele din Republica Moldova, unde promovau oferte de prestare a serviciilor sexuale și masaj erotic, astfel au cauzat victimelor o daună materială în proporţii mari, încasând de la aceștia prin intermediul diferitor sisteme de plăți online, mijloace financiare în sumă de peste 178 000 lei.

În urma efectuării perchezițiilor la domiciliul suspecților, polițiștii au ridicate telefoane mobile, notebook, carduri bancare pe care erau transferate mijloacele bănești și cartele sim.

În cazul în care vor fi găsite vinovate, persoanele identificate riscă închisoare de la 7 la 10 ani.

În acest context, Poliția vine cu un apel către cetățeni să fie precauți la achitarea diferitor servicii, prin intermediul sistemelor de plăți online.

Sursa: unimedia.info

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker