Evenimente

Proprietarii – obligați să uniformizeze aspectul cromatic al clădirilor

Proprietarii clădirilor din Orhei vor fi obligați ca în cel mult 12 luni să uniformizeze aspectul cromatic al acestora. Prevederea se conține în Regulamentul de întreținere a fațadelor și asigurarea identității cromatice a clădirilor din municipiul Orhei, aprobat la ședința extraordinară a Consiliului Municipal Orhei, transmite radioorhei.info.

Acest punct a stârnit îngrijorare din partea unor consilieri din opoziție. Liberalul Oleg Matei a spus că oamenii ar putea să nu aibă bani pentru a îndeplini această prevedere, dar și cea care ține de modificarea fațadelor în centrul istoric. Democratul Alexandru Donică a atras atenția că e vorba și de amenzi destul de mari, care se pot aplica pentru nerespectarea prevederii.

De partea cealaltă, Alexandru Țăranu, arhitectul-șef din cadrul Primăriei Orhei, care este și autorul documentului, a declarat că persoanele care au construit sau modificat clădirile conform proiectului, nu vor avea de suferit, dar cei care nu au actele necesare vor fi pedepsiți.

Decizia a fost aprobată cu votul a 19 din cei 23 de consilieri prezenți la ședință.

Foto radioorhei.info

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker