Cere socoteală pentru banii publici

Câte „zebre” sunt în Rezina?

Nu demult, un şofer m-a certat de faţă cu cei 3 nepoţei ai mei, cu care încercam să traversăm str. 27 August din Rezina în drept cu str. Cosmonauţilor. Acolo, de la trotuarul de lângă fosta şcoală auxiliară, peste gazon, a fost construit un trotuar perpendicular până la str. 27 August. Trecerea e pavată, are chiar şi pandus pentru mamele cu bebeluşii în căruţ, pentru biciclişti.

De partea cealaltă a străzii, lângă fostul liceu „Ştefan cel Mare”, la fel este amenajat pandus. Deci, să înţelegem că este o trecere pentru pietoni, nu? Mi-am luat strâns de mânuţe nepoţeii mai mici şi ne-am oprit pe marginea străzii, să aşteptăm când vom putea traversa în siguranţă. Şoferii care veneau dinspre Ţareuca s-au oprit şi ne-au făcut semn să traversăm. Eu însă vedeam că vine o maşină cu viteză dinspre centrul oraşului şi aşteptam fie să se oprească, fie să treacă. Şoferul maşinii respective însă a frânat şi m-a luat la rost: „Unde vezi mata aici „zebră”!?

În Rezina, la drept vorbind, „zebrele” le poţi număra pe degetele de la o mână. Nu ştiu dacă ele trebuie sau nu să fie la fiecare intersecţie. Dar prin locul cu pricina traversează zilnic mulţime de lume. Consider, că autorităţile nu şi-au făcut lucrul până la capăt. Dacă este construit trotuar şi loc de trecere a pietonilor (chiar peste gazon), de ce nu este instalat nici un semn, nici un panou cu vreo explicaţie, ca toţi să ştie – şi copiii, şi bătrânii, şi oamenii neiniţiaţi în regulile de circulaţie, cine, când şi în ce condiţii poate să traverseze strada ca să fie în siguranţă?

Această rubrică este realizată cu suportul financiar al Ambasadei Finlandei la Bucureşti. Responsabilitatea pentru conţinutul materialelor publicate aparţine autorului şi nu neapărat reflectă poziţia ambasadei.

 

Lidia D., or. Rezina 

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker