Evenimente

Suportul unic de 700 de lei poate fi ridicat începând cu 2 ianuarie

Casa Națională de Asigurări Sociale aduce la cunoștința beneficiarilor de toate tipurile de pensii, al căror cuantum lunar nu depășește 2000 de lei, și de alocații sociale de stat stabilite până la 1 ianuarie 2020 că, începând cu 2 ianuarie 2020, pot ridica suportul financiar unic în sumă de 700 de lei, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al instituției se spune că suportul financiar unic va fi acordat beneficiarilor de pensii pentru limită de vârstă, de dizabilitate, de urmaș, pentru vechime în muncă, pentru funcționari publici, pentru unele categorii de angajați din domeniul culturii. Este vorba și de beneficiarii de pensii acordate unor categorii de angajați din aviația civilă, militarilor în termen și membrilor lor de familie, participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl, din rândurile structurilor de forță, precum și beneficiarilor de alocații sociale de stat cu excepția alocației pentru îngrijire, însoțire și supraveghere.

Potrivit CNAS, cheltuielile necesare pentru acordarea suportului financiar unic beneficiarilor de pensii și alocații sociale de stat constituie circa 418 milioane de lei, resurse care sunt prevăzute în bugetul de stat pentru anul viitor. Potrivit estimărilor, de acest suport unic vor beneficia circa 591 mii de persoane. Achitarea suportului financiar unic de 700 de lei va fi efectuată de CNAS prin intermediul prestatorilor de servicii de plată care asigură plata pensiilor și alocațiilor sociale.

Sumele suportului financiar unic nesolicitate de către beneficiari sunt restituite lunar de către prestatorii de servicii de plată pe contul corespunzător al CNAS și incluse în plată în luna imediat următoare a lunii de gestiune. Sumele suportului financiar unic se achită beneficiarilor până la sfârșitul anului 2020.

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker