Social

Patru judecători figurează în dosarul interceptărilor ilegale, inițiat de PA. Cine sunt aceștia

Procuratura Generală a inițiat urmărirea penală în privința ofițerilor de urmărire penală și a procurorilor care sunt vizați în dosarul interceptărilor ilegale, dar nu și împotriva celor patru judecători care au autorizat interceptările, deoarece PG a respins solicitarea procurorilor anticorupție de a li se ridica imunitatatea.

Contactat de Unimedia, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, ne-a confirmat faptul că a fost pornită urmărirea penală împotriva a patru ofițeri de investigație, inclusiv, un șef de subdiviziune din cadrul Inspectoratului Național de Investigație al IGP și trei procurori.

Totuși, sesizarea Procuraturii Anticorupție privind ridicarea imunității celor patru judecători vizați în dosar a fost respinsă de către Procuratura Generală și remisă înapoi către PA, pentru anumite completări.

Potrivit Ziarului de Gardă, cei patri judecători vizați în dosarul interceptărilor a 51 de persoane publice și pentru care procurorii anticorupție au cerut ridicarea imunității ar fi Elena Costiuc, Nicolae Corcea, Sergiu Ciobanu și Tizu Svetlana.

Amintim că la mijlocul lunii iunie a anului curent, site-ul de investigații rise.md a publicat o listă de peste 50 de persoane care au fost interceptate de către forțele de ordine. Astfel, jurnaliști, membrii ai Platformei DA și persoane din societatea civilă au fost supuse interceptărilor telefonice.

Ulterior, la începutul lunii septembrie, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a pornit trei cauze penale și a dispus și transmiterea acestora Procuraturii Anticorupție pentru efectuarea urmăririi penale în continuare. Cele trei cauze au fost, ulterior, conexate într-o singură procedură.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker