Politic

Procuratura Generală a dispus urmărirea penală în privința celor patru colaboratori ai Ministerului de Interne și a celor trei procurori vizați în dosarul interceptărilor ilegale.

Procuratura Generală a dispus urmărirea penală în privința celor patru colaboratori ai Ministerului de Interne și a celor trei procurori vizați în dosarul interceptărilor ilegale. În cazul celor patru judecători vizați în acest dosar, acum două săptămâni, procurorii anticorupție au expediat o sesizare către procurorul general privind ridicarea imunității și eliberarea acordului pentru a putea fi urmăriți penal.

„Am început urmărirea penală în cazul ofițerilor de urmărire penală, a procurorilor care sunt vizați pe dosar, urmează să vedem și mai departe”, ne-a comunicat procurorul general.

Contactat de ZdG, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, ne-a spus că sesizarea cu privire la ridicarea imunității celor patru judecători a fost examinată și remisă înapoi către Procuratura Anticorupție, pentru mai multe completări, documentul fiind incomplet.

„Am avut o ședință cu specialiști pe domeniu, viceprocurorul general, am analizat sesizarea și am trimis-o înapoi către PA pentru completarea materialelor. Nu sunt sufieciente materiale pentru inițierea cauzei penale aici. Am cerut să fie completată, sesizarea este incompletă. Inițial, materialele au fost incomplete. Așteptam să fie completate și trimise din nou”, ne-a comunicat Alexandr Stoianoglo.

Astfel, în dosarul interceptărilor ilegale, potrivit surselor ZdG, procurorii anticorupție au cerut Procuraturii Generale ridicarea imunității în privința a următorilor patru judecători: Elena Costiuc, Nicolae Corcea, Sergiu Ciobanu și Tizu Svetlana.

În luna august curent, autoritățile au inițiat trei cauze penale după ce, cel puțin 52 de persoane, inclusiv politicieni, reprezentanți ai societății civile și jurnaliști au fost interceptați telefonic.

Sursa: zdg.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker