Social

Dosarul în care figurează fostul deputat democrat, Constantin Țuțu cercetat pentru omorul lui Alexei Veretca în codrii Orheiului, a fost trimis la rejudecare

Dosarul în care este figurează fostul deputat democrat, Constantin Țuțu, alături de alți trei sportivi cercetați pentru omorul lui Alexei Veretca în codrii Orheiului, a fost trimis la rejudecare de către Curtea Supremă de Justiție

Colegiul Penal lărgit al Curții Supreme de Justiție, compus din Preşedintele Iurie Diaconu și judecătorii Ion Guzun, Liliana Catan, Dumitru Mardari și Maria Ghervas, au admis, la 3 decembrie curent, cererea de casare a deciziei Curții de Apel al mamei lui Alexei Veretca, Tatiana Veretca.

Succesorul părții vătămate a cerut casarea deciziei Curții de Apel, care a menținut decizia instanței de fond, care a decis ca Oleg Pru­teanu, Vasile Cojo­caru şi Con­stan­tin Ţuţu să fie acu­zaţi doar de huli­ga­nism. Doar Ion Corco­del fiind condamnat la închisoare, după ce a admis că el ar fi fost cel care a tras în Ale­xei Veretca. Ședința a avut loc fără participarea părților.

Colegiul penal lărgit al Curţii Supreme de Justiţie a casat, astfel, total decizia Colegiului penal al Curţii de Apel Chișinău din 17 aprilie 2019, în cauza penală în privința inculpaților Corcodel Ion, Pruteanu Oleg, Țuțu Constantin, Cojocaru Vasili și Colomeiciuc Dmitri, şi a dispus rejudecarea cauzei de către aceiași instanță de apel, într-un alt complet de judecată.

Decizia, care nu poate fi atacată, a fost publicată integral la 30 decembrie 2019, se arată în încheierea deciziei.

Prin decizia Colegiului penal al Curții de Apel Chișinău din 17 aprilie 2019, apelurile procurorului, a avocatului Zadoinov Roman în numele Tatianei Veretca, a lui Iurie Matcovschi și a avocatului Ion Vîzdoaga în numele inculpatului Ion Corcodel, au fost respinse ca fiind nefondate, cu menținerea sentinței inițiale fără modificări.

În urma analizării dosarului, Colegiul penal lărgit a ajuns la concluzia că, instanţa de apel eronat a respins apelurile declarate de către procuror și părțile vătămate, examinând pur formal, fără a clarifica care circumstanțe sunt relevante pentru prezenta cauză, a adoptat o soluție neargumentată la modul cuvenit, în legătură cu ce o astfel de decizie nu poate fi menținută şi urmează a fi casată cu dispunerea rejudecării cauzei în această parte în instanţa de apel.

Curtea de Apel doar a preluat motivarea instanței de fond, mai mult, aceasta a formulat răspunsuri evazive și neclare.” a mai constatat Colegiul Penal lărgit.

Sursa: unimedia.info
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker