Social

Anul cu trei guverne: bucuriile, decepţiile şi speranţele cetăţenilor

Numiţi 3 bucurii, 3 necazuri pe care le-aţi trăit în 2019 – anul cu trei guverne şi 3 speranţe cu care păşiţi în 2020.

 Iacob Cazacu-Istrati, scriitor, publicist, originar din s. Vadul-Leca, Teleneşti, stabilit în Canada: Fiecare dintre noi trăiește pe parcursul unui an atât bucurii, cât și necazuri. Întrebarea este care prevalează: bucuria ori necazul? Înțeleg, că e vorba de bucurii în plan socio-politic, dar la acest capitol n-am nici una. Aș vrea să numesc bucurie căderea guvernării Plahotniuc, dar inima nu dorește, fiindcă nimic nu s-a schimbat în afară că el a fugit din RM, dar cauza lui e vie și azi în parlament. E un necaz mare să dai jos un guvern printr-o coaliție a doi poli diferiți (ACUM-PSRM) și să aștepți schimbări spre bine! Asta ne-a dovedit-o în primul rând cedarea ACUM-iștilor în fața PSRM, care în final i-au măturat de pe arena politică.

Un alt necaz este pierderea forțelor de dreapta în alegerile primarului Chișinăului. Iar cel mai mare necaz și dezamăgire a fost și rămâne dezbinarea partidelor pro-național-unioniste.

Dar, oricum, am avut și bucurii! Aș vrea să menționez cea mai mare bucurie a mea și a întregii familii – venirea pe lume a nepoțelului Ion-junior, chiar în ajunul Crăciunului și Anului Nou 2019. O altă bucurie anul acesta a fost că am fost acceptat la funcția de superintendent (administrator) întrun bloc de locuit cu 16 nivele, lucru greu de obținut (cunoașterea limbii engleze, studii…) la vârsta mea în Canada, dar am reuşit! A treia bucurie mare a fost editarea celor două cărți ale mele, cu concursul redacţiei săptămânalului CUVANTUL: Cu dor și dragoste te cânt şi Cearta, iar Cartea de vizită a comunei Căzănești pe Răut este gata pentru tipar.

Despre speranțe am putea vorbi la nesfârșit, dar cele mai mari și mai importante, care aș vrea foarte mult să se împlinească, sunt:

  1. Unificarea partidelor politice de dreapta pro-unioniste și pro-europene întro singură formațiune cu un singur lider și un singur program de activitate (statut).
  2. Reunirea RM, adică României Mici cu România Mare.
  3. Editarea cărților Genealogia familiei şi Nevinovați trimiși la moarte.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker