Evenimente

Supraviețuitorii tragediei aviatice din Kazahstan:”Avionul zbura la o înclinare apoi totul a fost ca într-un film: erau țipete, strigăte și oamenii plângeau”

Un avion cu aproape 100 de pasageri s-a prăbușit, vineri dimineață, în Kazahstan. 15 dintre cei aflați la bord au murit și alți 60 au fost răniți, în urma impactului. Cei care au supraviețuit au povestit însă momentele terifiante prin care au trecut

Un supraviețuitor al tragediei aviatice, omul de afaceri Aslan Nazaraliyev, a declarat BBC că avionul a început să vibreze violent și oamenii au început să țipe după care aeronava s-a izbit de pământ.

El a spus că o parte din avion a fost strivită ca „o cutie de aluminiu”. El și alții au reușit să iasă și au ajutat alți pasageri să se deplaseze în afara avionului. „A fost urât. Era întuneric. Ne făceam lumină cu telefoanele mobile”, a povestit Nazaraliyev.

Un alt pasager a povestit că a auzit un „sunet terifiant” înainte ca avionul să înceapă să piardă altitudine. „Avionul zbura la o înclinare apoi totul a fost ca într-un film: erau țipete, strigăte și oamenii plângeau”, a povestit acesta.

O altă supraviețuitoare a povestit că aeronava s-a zgâlțâit încă din timpul decolării, iar apoi a realizat că „am lovit ceva”. „Nu era haos la bord, nu erau țipete”, a continuat ea, spunând că apoi a văzut avionul „s-a rupt în două”.

Supraviețuitoare: Aeronava de tip Fokker s-a prăbușit în apropiere de orașul Almaty, la scurt timp după ce a decolat către capitala țării, Nur-Sultan. Avionul a „pierdut din altitudine în timpul decolării și a lovit un zid de beton”, iar apoi o clădire, au anunțat oficialii din Kazahstan.

În momentul tragediei, în zonă era ceață densă. Încă nu este clar ce rol au jucat condițiile meteorologice. Până la finalizarea anchetei, toate cursele realizate cu acest tip de avion au fost suspendate.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker