Evenimente

La Cotiujenii Mari a fost inaugurat noul sediu al Punctului de asistenţă medicală urgentă

În satul Cotiujenii Mari a fost  inaugurat a un nou Punct de asistenţă medical urgentă. Potrivit soldanesti.md, la eveniment au participat mai multe persoane oficiale, inclusiv secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Alexandru Holostenco, preşedintele raionului Şoldăneşti, Nicolae Mîndru,  directorul Spitalului raional Şoldăneşti, Veaceslav Palii ş.a. angajaţii instituţiilor medicale din raion dar şi ai substaţiei .

            În mesajul său domnul Holostenco a asigurat audienţa că, atît Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale dar şi Centrul pentru Asistenţă Medicală Prespitalicească încearcă să îmbunătăţească  condiţiile anagajaţilor punctului de asistenţă medicală, să le face munca cât mai  uşoară, iar  populaţia să aibă acces la servicii de asistenţă medicală de calitate înaltă.

   La rândul său,preşedintele raionului Şoldăneşti, Nicolae Mîndru a adăugat::

„De serviciile acestui punct vor beneficia peste 10 000 de locuitori din riaonul nostru. Consiliul raional Şoldăneşti, vine cu un mesaj de mulţumire pentru toţi cei care şi-au adus aportul la  construcţia acestui sediu bine dotat”.

 

Şefa substaţiei asistenţă medicală urgentă prespitalicească, Raisa Palii, a menţionat că noul sediu al punctului este racordat la toate utilităţile şi dotat cu echipament medical performant pentru acordarea asistenţei medicale urgente la etapa prespitalicească,.”Datorită managementului organizaţional şi eficient al conducerii Centrului naţional de asistenţă urgentă prespitalicească suntem capabili să asigurăm accesibilitatea, operativitatea şi calitatea serviciilor medicale prestate”.

În cadrul evenimentului s-a mai menţionat că  acesta este al 38-lea punct de urgenţă din ţară  renovat.

În cadrul punctului de asistență medicală urgentă DIN S. Cotiujenii Mari activează 13 angajați, dintre care: 4 felceri, 4 infermieri, 4 șoferi și un îngrijitor de încăpere.  Aria de deservire a substaţiei o constituie  7 localităţi: Cotiujenii Mari, Gara Cobîlea, Cuşelăuca, Pohoarna, Rogojeni, Receşti şi Zahorna.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker