Evenimente

Oligarhul rus Andrei Goncearenko nu figurează în acte în calitate de proprietar al companiei Komaksavia Airport Invest

Oligarhul rus Andrei Goncearenko nu figurează în acte în calitate de proprietar al companiei Komaksavia Airport Invest. Potrivit unui mesaj anonim parvenit pe adresa redacției, după ce Nathaniel Rothschild a renunțat la tranzacție, compania a revenit la precedentul proprietar în spatele căruia s-ar afla Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor.

De cealaltă parte, Avia Invest, compania care administrează Aeroportul Internațional Chișinău, neagă informațiile apărute în spațiul public potrivit cărora nu ar fi avut loc tranzacția prin care acțiunile companiei Komaksavia Airport Invest au fost preluate de oligarhul rus Andrei Goncearenko.

Potrivit companiei, formalitățile unor asemenea tranzacții durează, iar timp de două zile, în Registrul comercial al Ciprului va fi inclus oficial numele lui Andrei Goncearenko în calitate de beneficiar al Komaksavia Airport Invest.

„Așa cum s-a anunțat anterior, beneficiar al companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd., care deține o cotă de 95% în Avia Invest, a devenit omul de afaceri rus Andrei Goncearenko. Informăm că, aproximativ două săptămâni în urmă, NR Investment Ltd. a anunțat despre intenția de a desface afacerea cu „Komaksavia Airport Invest” Ltd. Imediat după acest anunț, dl Marin Tenev a demarat negocierile privind transferul companiei către noi potențiali investitori. Andrei Goncearenko demult era interesat de Aeroportul Internațional Chișinău, iar luni, 23 decembrie, a fost semnată tranzacția cu privire la transmiterea acțiunilor „Komaksavia Airport Invest” Ltd. către noul investitor”, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Totodată, Avia Invest susține că ulterior va urma etapa a doua, care prevede că timp de două săptămâni să fie definitivate toate procedurile ce țin de documentație.

Potrivit unui mesaj anonim parvenit pe adresa redacției, documentele oficiale arată că firma „Komaksavia Airport Invest” a ajuns în mâinile lui Plahotniuc și Șor, iar Andrei Goncharenko a fost introdus verbal în schemă doar fictiv, pentru a bulversa opinia publică și presa și pentru a nu arăta că Rothschild a anulat contractul din august curent”.

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker