Evenimente

VIDEO// Filipine: 28 de morți în urma uragaului Phanfone

Numărul persoanelor decedate în Filipine în timpul trecerii taifunului Phanfone în ziua de Crăciun a ajuns la 28, potrivit celui mai recent bilanţ anunţat vineri de autorităţile locale, care au precizat că cifra ar putea creşte, informează AFP.

Foto: https://www.dailymail.co.uk/

Însoţită de rafale de 200 km/h, furtuna tropicală a traversat de la est la vest insulele din centrul arhipelagului, inclusiv unele regiuni turistice.

Autorităţile au raportat vineri decesul a 28 de persoane, după ce bilanţul anterior indica 16 morţi. Informaţiile au circulat cu greutate din cele mai îndepărtate insule, unele dintre acestea fiind afectate în continuare de lipsa semnalului de telefonie mobilă şi internet

Este probabil ca bilanţul să se înrăutăţească”, a avertizat purtătorul de cuvânt al agenţiei pentru situaţii de urgenţă, Mark Timbal, adăugând că cel puţin 12 persoane sunt date dispărute.

Printre victime se numără mai mulţi membri ai aceleiaşi familii care s-au înecat, un poliţist care s-a electrocutat după căderea unei linii de înaltă tensiune şi un bărbat care a fost zdrobit de un cocotier.

În această ţară majoritar catolică, zeci de mii de oameni au fost nevoiţi să îşi petreacă Ajunul şi ziua de Crăciun în adăposturi sau departe de propriile locuinţe.

Conexiunile de feribot şi mai multe zboruri au fost anulate.

Phanfone a lovit de asemenea insula Boracay, ale cărei plaje cu nisip alb atrag peste un milion de turişti în fiecare an. Numeroşi copaci au fost dezrădăcinaţi, iar geamurile unor complexe hoteliere au fost sparte. Nu a fost raportat niciun deces pe această insulă în zona căreia au fost sistate cursele de feribot în zilele de miercuri şi joi.

În medie, aproximativ douăzeci de taifunuri şi furtuni tropicale mătură Filipine în fiecare an provocând sute de decese. La mijlocul lunii decembrie, o furtună tropicală violentă care a afectat nordul ţării a lăsat în urmă 13 morţi.

Prin devastarea culturilor şi locuinţelor, aceste calamităţi contribuie la menţinerea sărăciei endemice.

Taifunul Phanfone, numit „Ursula” pe plan local, a fost cel de-al 21-lea ciclon care a lovit arhipelagul în 2019.

Phanfone a părăsit joi dimineaţă Filipine îndreptându-se către largul Mării Chinei de Sud unde a pierdut mare parte din intensitate, notează AFP.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker