E timpul sa fii activ

Crucea speranţei şi credinţe

Cu câteva zile înainte de Crăciunul pe stil nou, pe malul de răsărit al Răutului, nu departe de s. Furceni, raionul Orhei, a fost inaugurată o cruce cu înălțimea de 10 metri și anvergura brațelor de 6 metri.

 Crucea a fost instalată pe cel mai înalt loc din zonă, cu cheltuiala familiei Mihai și Elizaveta Gaşper, fiului lor Dan și nepotului Oleg Gașper. Pe conturul crucii este atașat un tub neonic conectat printr-un cablu subteran la rețeauna de iluminare stradală a satului Furceni. Astfel, pe timp de noapte ea se vede nu numai în sat, dar și în Jeloboc, Orhei, depărtare de aproape 10 km în împrejurimi.

Ideea ne-a apărut mai demult, a remarcat pentru CUVÂNTUL Dan Gașper, care este director pentru Republica Moldova al Programului moldo-nipon 2KR. Mai întâi am convenit ca în timpul edificării rețelei de iluminare stradală să tragem un cablu subteran de vreo 200 metri până la locul cu pricina. Crucea am sudat-o la Chișinău, de unde am adus-o la Furceni cu un transport special. Aici am vopsit-o şi am istalat-o pe fundaţie, utilizând o macara. Construcția este una durabilă, făcută pentru mai multe generaţii” – ne-a explicat Dan Gașper.

La rândul său, Mihai Gașper ne-a spus că a mai ridicat o răstignire în localitate, dar cea inaugurată acum reprezintă întreaga familie şi într-un fel încununează activitatea ei de o viață:

”Crucea este simbolul speranței şi a credinţei în Dumnezeu, în care noi vedem salvarea Moldovei şi a neamului nostru”, a menţionat dl Mihai.

Crucea a fost sfinţită de un sobor de preoţi în frunte cu PS Siluan, episcopul de Orhei. La eveniment au participat câteva sute de consăteni. În cadrul ceremoniei, PS Siluan i-a îmnânat lui Mihai Gaşper Ordinul bisericesc Serviciu Credincios, iar lui Oleg și Dan Gașper Semne de gratitudine din partea Mitropoliei Moldovei.

    Ion Cernei                                                                              

                            

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker