Social

Orheiul ar putea deveni membru în rețeaua globală UNESCO a orașelor care învață

Municipiul Orhei ar putea deveni parte a rețelei globale UNESCO a orașelor care învață. Pentru a promova conceptul învățării continuie în rândul adulților la Orhei Asociația Umanitară „Filantropia Creștină”, în parteneriat cu Organizația „DVV Internațional Moldova” au organizat primul festival dedicat învățării pe întreg parcursul vieții. Potrivit radioorhei.info,  la eveniment au participat reprezentanți ai autorităților locale și Ulrich Kinne reprezentantul Ambasadei Germaniei , țară care a finanțat mai multe proiecte destinate educației în țara noastră. Detalii despre festival a oferit preotul Sergiu Aga care a implementat la Orhei în trecut un proiect destinat educației adulților.

Pentru a deveni membru în rețeaua orașelor care învață, autoritățile municipale din Orhei trebuie să depună o cerere la biroul local UNESCO. Potrivit lui Sergiu Aga, autoritățile din Cahul, un alt oraș din Republica Moldova, care intenționează să intre în rețea, deja au depus actele necesare în acest sens.
În cadrul festivalului dedicat învățării au fost organizate câteva ateliere practice, la care participanții au învățat despre confecționarea felicitărilor și jucăriilor, arta dansurilor populare, istoria limbii române și altele.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker