Economie

Guvernul vrea să lanseze ”Primul automobil”

Guvernul vrea să aplice modelul ”Prima Casă” și pentru procurarea automobilelor. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu în cadrul forumului economic ”Dialog Pro-Business”, care se desfășoară la Chișinău.

Guvernul vrea să ajute tinerele familii să își cumpere primul automobil. Aceasta este o intenție anunțată de premierul Chicu în cadrul unui forum economic, care se desfășoară la Chișinău. Șeful executivului nu a oferit alte detalii despre cum va funcționa programul și nici când va fi lansat.

„Vom extinde substanțial programul „Prima Casă” și-l vom replica și pentru procurare de automobile. Vom veni cu acțiuni reale pentru liberalizarea pieței de muncă, vom soluționa problema cadrelor și exodul forței de muncă”, a declarat prim-ministrul, Ion Chicu.

Iată câți moldoveni au beneficial de Programul ”Prima Casă” – Detalii

În cadrul aceluiași forum, șeful executivului a anunțat noi măsuri de stimulare a mediului de afaceri. Astfel, urmează să fie majorată valoarea maximă a tichetelor de masă până la 55 de lei, din 1 ianuarie 2020. Mai mult, Guvernul vrea să elimine monopolurile la importuri și exporturi.

O altă prioritrate a cabinetului Chicu este încheierea acordurilor de liber schimb cu statele GUAM. Estimativ, Ion Chicu așteaptă ca toate aceste măsuri să ducă la o creștere economică de peste 320 de miliarde de lei.

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker