Evenimente

Peste 600 de tone de pesticide din regiunea transnistreană urmează să fie lichidate cu sprijinul OSCE

Peste 600 de tone de pesticide inutilizabile de pe teritoriul regiunii transnistrene urmează să fie evacuate şi distruse, conform unui proiect susţinut de OSCE, transmite Moldpres. Detaliile proiectului au fost discutate luni, în cadrul unei întâlniri a ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului al RM, Ion Perju, cu şeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch.

Potrivit reprezentanților OSCE, au fost deja identificate 12 locații de unde urmează să fie ridicată această cantitate de pesticide. Procedura de examinare a tipurilor de pesticide, reambalarea și evacuarea acestora va începe în luna ianuarie 2020. Conform prevederilor programului, Agenția de Mediu va fi principala instituție responsabilă de monitorizarea procesului.

Proiectul Eliminarea și distrugerea pesticidelor inutilizabile din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, Faza 2, a fost lansat în luna februarie a anului 2016 cu scopul de a efectua o evaluare detaliată a cantității de pesticide, analiză chimică și reambalare a tuturor tipurilor și cantităților de pesticide rămase pe teritoriul regiunii transnistrene și, ulterior, incinerarea acestora în afara Republicii Moldova. Costul total al proiectului a fost estimat la 959 mii de euro. În faza I a proiectului au fost reambalate, evacuate și eliminate 105 tone de pesticide inutilizabile și interzise, din trei depozite din raionul Râbnița.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker