Economie

Fabrica de cablaje din Orhei și-a mărit colectivul până la 4000 de angajați, recrutați din 7 raioane

Compania japonezo-germană Sumitomo Electric Bordnetze (SEBN), s-a lansat oficial în R.Moldova la finele anului 2015, iar în ultimii doi ani la Orhei activează Fabrica de cablaje auto deschisă de companie. În cadrul unui interviu pentru www.oficial.md, citat de radioorhei.info, Igor Corman, directorul SE Bordnetze SRL, a menționat că fabrica din Orhei şi-a majorat în permanenţă numărul de angajaţi.

În acest scop, a fost  desfăşurată o campanie de recrutare, care a cuprins raioanele Orhei, Şoldăneşti, Rezina, Teleneşti, Criuleni, parţial Străşeni, Călăraşi, Floreşti şi Sângerei și, în rezultat, numărul angajaților întreprinderii a ajuns la aproape 4000 de persoane. Totodata, s-a reuşit stabilirea unui nou nivel de salarizare în domeniu, care porneşte de la 7000 de lei, a spus Corman. Potrivit acestuia, majorarea colectivului de muncă se datorează unui nou proiect, care a demarat la fabrică la mijlocul lunii octombrie 2019, în cadrul căruia se scontează producerea a 4500 de cablaje auto pe săptămână.

Extinderea producţiei în cadrul noului proiect, dar şi majorarea numărului de angajaţi duce la îmbunătăţirea indicatorilor economici, creşterea defalcărilor în buget. Valoarea impozitelor achitate statului a depăşit deja 200 de milioane de lei, a subliniat directorul SE Bordnetze.

Igor Corman a vorbit şi despre proiectele sociale ale întreprinderii. Potrivit lui, doar în anul curent, şase instituții de învățământ din localităţile în care SEBN MD are un număr impunător de angajaţi, au primit echipament sportiv în valoare de 10 mii lei fiecare – masă de tenis, mingi de volei, baschet, plase, table de șah etc. De acest suport au beneficiat gimnaziile din Susleni şi Mitoc, raionul Orhei, gimnaziile din Mașcăuți, raionul Criuleni, Chiștelnița, raionul Telenești, Pohoarna, raionul  Șoldănești, Liceul Teoretic Alexandru cel Bun din oraşul Rezina. De asemenea, SEBN MD a completat  echipamentele pentru jocurile intelectuale și sportive organizate în cadrul Bibliotecii Ion Creangă din Orhei. S-a contribuit  la renovarea stadionului din satul Pepeni, raionul Sângerei și a fost susținut Clubul Sportiv Dragon Boat din cadrul Școlii Sportive din orașul Orhei.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker