Evenimente

Încă un condamnat în crima de la Dobruşa

Pe 12 decembrie 2019, Procuratura raionului Telenești a anunțat obținerea la Judecătoria Orhei a condamnării celui de al doilea participant la omorul a doi concubini, după ce concubina unuia din aceștia se refugiase la ei.

Crima a avut loc în miez de noapte, la 11 martie 2019, în locuința a doi concubini din cătunul Dobrușa, comuna Negureni, raionul Telenești. Aceștia au fost omorâți de către vecinul lor și amicul acestuia, ambii în stare de ebrietate produsă de alcool.

Chiar dacă nu și-a recunoscut vina, totuși în baza probelor și argumentelor procurorilor, la 11 decembrie 2019, bărbatul în vârstă de 29 de ani a fost recunoscut vinovat de Judecătoria Orhei și a fost condamnat la 20 de ani de închisoare în penitenciar de tip închis. De asemenea, la solicitarea procurorilor, inculpatul a fost obligat să achite în contul statului cheltuieli judiciare în sumă de 32.759 lei.

Motivul crimei își are originile în conflictul care s-a iscat între vizitatorii nepoftiți și victime, atunci când primii au forțat ușa ca să pătrundă în casa lor, unde se refugiase concubina unuia din ei. Situația a escaladat, iar cei doi i-au lovit repetat pe vecin și concubina acestuia cu o bucată de lemn, până au căzut la pământ. Între timp, concubina făptașului, pe care acesta o căuta, a părăsit casa victimelor la care se refugiase.

Bărbatul a mai fost condamnat pentru furt, în anul 2007. Acesta nu era angajat în câmpul muncii, avea o relație de concubinaj și avea la întreținere doi copii. Până la pronunțarea acestei sentințe, la solicitarea procurorilor, acesta a fost plasat în arest preventiv. Sentința este cu drept de atac.

Amintim că, în toamna acestui an, procurorii anunțau condamnarea primului inculpat, la o pedeapsă cu închisoarea pentru un termen de 30 de ani în penitenciar de tip închis.

Reporter „C”

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker