Politic

Stoianoglo: Pe dosarele exportatorilor de nuci „se așează praf”

Procurorul General al Republicii Moldova, Alexandru Stoianoglo, a declarat în cadrul unei emisiuni la postul TV8 că dosarele în care au fost vizați exportatorii de nuci erau deschise de către Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), pentru ca activitatea acestora să fie stopată, iar prin urmare, piața a fost monopolizată.

Alexandru Stoianoglo

„Astăzi pe aceste dosare „se așează praf”. Aceste anchete sunt analizate în urma controalelor pe care le efectuăm la instituție. În urma acestor dosare piața a fost monopolizată, prețurile la nuci au scăzut, s-a micșorat și volumul de export. …A fost pus sechestru pe nuci în valoare de sute de mii de dolari, care s-au stricat”, a declarat Alexandru Stoianoglo.

În luna octombrie, Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a cerut companiilor exportatoare de nuci să revină la prețul de achiziție din 2016, pentru că acesta a fost micșorat artificial atunci din cauza unui monopol.

Ulterior, Asociația Exportatorilor de Nuci a venit cu o reacție prin care a solicitat autorităților să readucă ramura în cadrul legal și să-i scoată pe zeci de agenți economici de sub învinuire din dosarele penale, „intentate nelegitim”.

În aceeaşi emisiune la postul TV8, Alexandru Stoianoglo a declarat că Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale nu se vor mai implica în activitatea oamenilor de afaceri din Moldova.

„Nu vom mai face show-uri cu mascați, nu vom mai speria oamenii de afaceri. Dacă vom avea constatări de la Fisc că au fost încălcări, vom interveni. Dar asta nu înseamnă că îi vom băga în pușcării. La Penitenciarul 13 deja e supraplin”, a spus Stoianoglo.

Procurorul general a precizat că în urma dosarelor și descinderilor mediul de afaceri are de suferit: „Trebuie să încetăm să facem asta. Asta aduce pagube businessului, pagube economiei naționale. Am vorbit cu toate structurile implicate în acest sens. În aceeași săptămână am aflat că au început să fie închise dosare, pentru că limitele s-au restrâns. Au înțeles că businessul trebuie să se dezvolte conform standardelor economiei”, a menţionat procurorul general.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker