Uncategorized

AO Prodocs face vacanțele pline de culoare

În timpul unei activități de sensibilizare, pedagoga Elvira Cavca le vorbește copiilor de la Centrul de plasament Aproape de tine despre toleranță.

 Deja de trei ani durează activitatea de parteneriat între copiii de la Centrul de plasament Aproape de tine și AO Prodocs din Chișinău, care vine cu activități de socializare și comunicare, realizate prin proiectul Incluziunea socio-școlară a copiilor în situație vulnerabilă în sistemul educaţional. Proiectul este susţinut de Fundația pentru Copii Pestalozzi din Elveția (Stiftung Kinderdorf Pestalozzi).

Asociația Obștească Centrul pentru Copilărie, Adolescenţă şi Familie Prodocs a fost fondată în septembrie 2007 ca rezultat al proiectului Tutelarea drepturilor copilăriei şi adolescenţei prin forma-rea operatorilor sociali şi realizarea intervenţiilor educative teritoriale de recuperare şi prevenire a problemei minorilor, implementat de AO PRO.DO.C.S, Italia, în parteneriat cu Direcţia Municipală pentru Protecţia Drepturilor Copilului din mun. Chișinău.

Angela Sârbu, șefa Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei Telenești, a remarcat că Asociația respectivă a venit întotdeauna cu activități și metode pedagogice care anihilează efectele negative cu care se confruntă copilul nimerit în dificultate:     

”Proiectul este realizat la Telenești de o echipă de implementare în care în afară de mine participă pedagogele Mariana Cemârtan și Elvira Cavca. Pentru a elimina negativul din subconștientul copilului, care ar putea să rămână cu sechele pentru o viață,  sunt explorate emoțiile  pozitive ale copilului prin jocuri, întâlniri de suflet între copiii de la centrul nostru de plasament cu semenii lor de la centrele din alte raioane ale republicii. Important este că nici o acțiune nu se aseamănă cu alta. Pe parcursul anilor 2018 și 2019, în două etape, a fost implementat proiectul Incluziunea socio-școlară a copiilor din familii vulnerabile în sistemul educațional, cu susținerea financiară a Fundației pentru Copii Pestalozzi din Elveția. Proiectul a contribuit la garantarea accesului la educație de calitate pentru copiii în situație vulnerabilă, cu extinderea în centre respective din Drochia și Ștefan-Vodă. Acţiunile desfăşurate în cadrul proiectului respectiv ajută copilul să se încadreze mai ușor în colectivul de elevi din școală”, a remarcat dna Sârbu, care este și coordonatoare locală în cadrul proiectului. 

Mariana Cemârtan, cadru didactic de sprijin, a relatat că gestionarea emoției pozitive a copilului este primordială în activităţile cu copiii de la Centrul de plasament:    

Este responsabilitatea noastră să ne asigurăm că facem totul ca discipolii să se simtă bine or, emoțiile pozitive sunt cele care ne influențează în mod dominant mintea. Dacă nu anihilezi șocul copilului pe care acesta l-a avut în familie, ghinionul îl va urma o viață. Iată de ce îmbinarea plăcutului cu utilul stă la baza  activităților de comunicare și de socializare pentru copiii din Centrul nostru”.  

“Cele mai multe din activitățile noastre sunt programate pentru vacanța care vine. Picătură cu picătura contribuim la dezvoltarea copiilor și oferirea clipelor de vacanţă, care pentru copiii de la Centrul de plasament trebuie să fie pline de culoare”, a mai adăugat Elvira Cavca, pedagogă suport școlar în cadrul proiectului. 

Reporter „C”

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker