Evenimente

Pedepsit pentru că îşi discrimina colega poliţistă

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a emis recent o Hotărâre în baza procesului-verbal cu privire la contravenție, întocmit de către Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, în baza art.542 alin.(2) Cod contravențional, relatează serviciul de presă al Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității.

  Procesul-verbal de contravenție a fost întocmit în baza Deciziei emise la 11 februarie 2019 pe cauza nr.221/18 prin care a constatat hărțuire pe criteriu de statut matrimonial și sex în câmpul muncii. Petiționara și reclamatul sunt angajați ai Inspectoratului de Poliție Telenești, iar învinuirile aduse țineau de atitudinea discriminatorie față de femeile care ocupă funcții de conducere în profesiile masculinizate. Petiționara invoca crearea de către reclamat a unui mediu ostil și intimidant la locul de muncă prin îndemnarea subalternilor petiționarei de a nu se supune indicațiilor acesteia, răspândirea informației ofensatoare despre statutul matrimonial și viața privată, neimplicarea ei în ședințele operative, neincluderea în graficul de serviciu drept responsabilă coordonatoare în grupa operativă.

Instanța de judecată a recunoscut vina reclamatului în săvârșirea contravenției prevăzute de art.542 alin.(2) Cod contravențional, acestuia aplicându-i-se o amendă în mărime de 200 unități convenționale, ceea ce constituie zece mii lei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții în cadrul Inspectoratului General de Poliție al Republicii Moldova sau în cadrul subdiviziunilor acestuia pe un termen de șase luni.

La momentul emiterii deciziei prin care a constatat hărțuirea, Consiliul a recomandat Inspectoratului General de Poliție să demareze desfășurarea unui studiu prin care să fie analizate aspectele de gender în activitatea polițienească, aceste stereotipuri fiind în măsură să lezeze demnitatea umană și să stagneze creșterea în carieră a femeilor care își desfășoară activitatea în acest domeniu.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker