Evenimente

Au fost omagiaţi sportivii și animatorii sportului

Fotbaliștii de la Bogzești după premiere.

Mai bine de 40 de sportivi din raionul Telenești, animatori ai sportului din rândul antreprenorilor locali, antrenori, arbitri, dar și primari au fost premiați în cadrul Galei Laureaților în sport, care a avut loc sâmbătă.

Mariana Ombun, președinta raionului Telenești, a remarcat în cadrul deschiderii Galei că educația fizică și sportul au fost liantul comunităților din raionul Telenești, fenomen vizibil mai ales în activitatea APL, unde majoritatea primarilor sunt animatori ai sportului, înțeleg că activitatea în echipă asigură succesul și victoria nu numai într-o competiție, dar și în viaţa cotidiană.

Prezența a mai fost salutată de către Ion Gheorghiu, secretar de stat în domeniul tineretului și sportului la MECC, Leonid Oleinicenco, președinte al Organizației Moldovenești de Fotbal, Alexei Postolachi, profesor la Universitatea de Cultură Fizică și Sport ş.a.

În cadrul galei au fost premiați 16 fotbaliști, inclusiv  Nicolae Tulbure, Nicolae Crulicovschi, Cristian Petică și alții. Aurel Conea a fost desemnat Cel mai bun arbitru, Ion Cașcaval a fost nominalizat Jucătorul de performanță la Campionatul raional de forbal ediția anului 2019. La nominalizarea Fair Play a fost premiată echipa de fotbal din Târșiței. 

Au fost menţionaţi de asemenea 12 veterani ai fotbalului, între care antreprenorul Nicolae Doroftei, ex-primarul Ion Tulbure, ex-comisarul de poliție Ion Furtună. S-au acordat diplome la 13 primari unde  educația fizică și sportul sunt bine puse la punct, inclusiv primăriile Telenești, Bogzești, Căzănești, Brânzeni, Hirișeni, Budăi. De diplome s-au învrednicit şi Maxim Săculțan, luptător în stil liber, premiant la Campionatul mondial de lupte libere, Alexei Postolachi, profesor la Universitatea de Cultură Fizică și Sport, Antrenor Emerit, arbitru de categorie internațională, care arbitrează turneie la lupte libere în memoria pompierilor căzuți la datorie, ex-președinții raionului Telenești Diana Manoli și Boris Burcă.

Reporter „C”      

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker