Evenimente

Din moşi-strămoşi păstrăm tradiţia

Frumoase-s şezătorile la muzeul nostru.

În seara de Sfântul Andrei ne-am adunat la o şezătoare în Cămara Muzeului Raional de Istorie și Etnografie din Teleneşti, să cinstim datinile şi obiceiurile strămoşilor noştri. Au fost prezenţi meşteri populari, donatori şi prieteni ai muzeului, dar şi dnii Alexandru Tăburceanu, vicepreşedintele raionului şi Pavel Casian, şeful Secției Cultură, Tineret și Sport.

Ne-am amintit de toate obiceiurile şi sărbătorile de iarnă și ce simbolizează ele, am interpretat cântece vechi și auzite din bătrâni, colinde, urături, am povestit întâmplări hazlii, am vorbit şi despre costumul tradiţional, gospodinele au participat la un concurs al celor mai gustoase sărmăluțe și plăcințele de post, stropite cu un pahar de vin bun.

Rapsodul Ştefan Sava ne-a bucurat cu un buchet de melodii interpretate la muzicuţă, fluer, caval, taragot.

Participanții au fost menționați cu diplome și cadouri.

Elena Iliescu, directoarea  Muzeului Raional

de Istorie și Etnografie din Telenești,

Veronica Bunu, custode-șefă              

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker