Social

Sensul giratoriu din intersecția bd. Kiev şi Moscova cu Alecu Russo va fi înlăturat și înlocuit cu un semafor inteligent!

După ce a fost analizat un timp îndelungat de către experți, sensul giratoriu de la intersecția străzilor Alecu Russo, Bogdan Voievod, bd. Kiev şi Moscova, ar putea fi eliminat! Municipalitatea intenționează să instaleze un semafor inteligent ce ar regula fluxul de transport și ar dizolva ambuteiajele.

Anunțul a fost făcut în dimineața zilei de astăzi, 16 decembrie, în cadrul ședinței săptămânale a Consiliului Municipal.

Conform specialiștilor din grupul de lucru format, în această zonă se înregistrează ambuteiaje mari în orele de vârf, mai ales dimineața, fluxul de vehicule venind dinspre str. Alecu Russo. La fel a fost luat în considerare și fluxul de pietoni și locurile amenajate pentru parcare din perimetru.

După un dialog, responsabilii de la Primărie au decis că urmează să fie aprobat bugetul noului proiect pentru un semafor inteligent. Ulterior, proiectul va fi dat în lucru, iar primul semafor ce ar veni să soluționeze problema ambuteiajelor, ar putea să apară în primăvara anului 2020.

Viceprimarul Victor Chironda, a menționat că există disponibilitatea unui expert din Rusia, care ar putea interveni cu consultanța de specialitate în domeniul amenajării benzilor dedicate.

Prioritizarea transportului public ar genera un impuls și pentru astfel de situații, într-un program mai mare, ar stimula oamenii să folosească transportul public și să mai renunțe la propriile automobile”, a menționat Chironda.

Sursa: autoexpert.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker