Evenimente

A mai trecut un weekend, și mai avem 1800 de încălcări documentate. Câți șoferi beți credeți că au urcat la volan?

Ziua de luni poate începe cu bună dispoziție, cu o cafea, cu o noutate bună sau alta proastă. La INP ziua de luni începe cu un comunicat de presă și un rezumat al unei activități de două zile.

Două zile de weekend, în perioada 13 – 15 decembrie, ”le-a adus” inspectorilor de patrulare peste 1.800 de încălcări ale RCR. În top, ca de fiecare dată este depășirea limitei de vitee.

Astfel 870 de șoferi au apăsat pe accelerator, chiar dacă ceața densă a persistat pe întreg teritoriul țării, iar vizibilitatea era scăzută. Cele mai multe încălcări pentru depășirea limitei de viteză au fost înregistrate vineri.
– 271 de conducători auto au încălcat regulile de nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră și de acordare a priorității de trecere;
– 177 au încălcat regulile de oprire și neacordare de prioritate pietonilor și altor participanți la traficul rutier;
34 de șoferi au fost înlăturați de la volanul mașinii, fiind depistați în stare de ebrietate;
– 32 conduceau fără a avea acte la ei.

În perioada de referință, din cauza șoferilor imprudenți pe teritoriul țării s-au produs 28 de accidente rutiere, soldate cu 28 de persoane traumatizate și 5 persoane decedate!!!

INP Vă reamintește: înainte de a porni la drum informați-vă despre condițiile meteo și traficul din zona care urmează să o tranzitați și țineți cont de faptul că în perioada rece a anului stilul de șofat cu totul altul.

Fiți prudenți la drum!

Sursa: autoexpert.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker