Evenimente

Burse de performanță pentru cei mai buni gimnazişti şi liceeni

În scopul dezvoltării aptitudinilor şi capacităţilor intelectuale individuale ale elevilor din raion, Consiliul Raional Șoldănești a aprobat Regulamentul de desfăşurare a concursului raional Cei mai dotaţi elevi din instituţiile de învăţământ preuniversitar din raion în anul de studii 2019-2020.

Potrivit deciziei respective, bursele de performanță vor fi acordate elevilor cu rezultate academice deosebite și performanțe obţinute la olimpiadele raionale / republicane la disciplinele de studii, rezultate deosebite în sport, arte sau diverse concursuri  de nivel raional /republican.

Din numărul de 1580 de elevi din clasele VII – IX și 361 de elevi din treapta liceală de la instituțiile din raion vor fi selectați 45 de bursieri: 20 – din rândul gimnaziștilor și 25 din rândul liceenilor. Bursa lunară pentru gimnaziști va constitui 100, iar pentru liceeni – 150 lei. 

Potrivit regulamentului dat, bursierii vor fi selectați după un set de criterii. Astfel, media notelor în treapta gimnazială trebuie să fie nu mai mică de 9,2, iar cea liceală – de 9,0 puncte. Se va ține cont de diplomele de gradul I şi II obținute la olimpiadele raionale, de diplomele de gradul I, II, III  şi menţiuni la olimpiadele republicane în anii calendaristici 2018-2019.

De asemenea de performan-ţe individuale în activităţi extraşcolare, titlul de laureat al concursurilor republicane sau de premiant al competiţiilor sportive de nivel republican.

Dosarul candidatului, întocmit de o comisie de la instituția respectivă, va conține: recomandarea consiliului profesoral, semnată de directorul instituţiei, media notelor pentru anul de învăţământ 2018-2019 și primul semestru al anului de studii 2019-2020; copia documentelor care ar confirma rezultatele obţinute la olimpiade şi concursuri raionale şi republicane, curriculum vitae al candidatului.

Dosarele candidaţilor urmează să fie depuse la Direcţia Învăţământ până la 10 ianuarie 2020. În decizie se mai precizează că elevii claselor VII, VIII, X, XI vor beneficia de bursă pentru perioada anului calendaristic 2020 dacă își fac studiile în una din instituţiile de învăţământ din raion.

Reporter “C”

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker