Social

Ajunşi la vârsta înţelepciunii, nu vă vindeţi demnitatea şi onoarea, prezentul şi viitorul copiilor şi nepoţilor

Vin ai noştri, pleacă ai noştri, noi rămânem tot ca proştii, se afirmă într-o melodie românească populară. Cu adevărat, nu ştiu cum se întâmplă că la noi, deşi guvernările se schimbă des, puterea rămâne în mâinile aceloraşi clanuri mafiotice, aceloraşi hoţi înrădăcinaţi temeinic în scheme de corupţie existente aproape în toate domeniile vieţii noastre. Şi rolul principal în păstrarea acestor sisteme le revine pensionarilor şi altor persoane din tagma celor social-vulnerabile, care pentru un ajutor de 600-700 de lei sau o torbă de macaroane îşi vând, fără să clipească, demnitatea şi onoarea, prezentul şi viitorul copiilor şi nepoţilor.

Mă uit ce se întâmplă acum. Igor Dodon cu Guvernul său împart la stânga şi la dreapta, fără pic de jenă, promisiuni şi banii adunaţi de Guvernul Maiei Sandu. Urmând exemplul lui Plahotniuc şi al democraţilor, de Crăciun vor să fericească pensionarii cu câte 700 de lei. De parcă lumea numai la Crăciun trebuie să mănânce, să se încălzească, să procure medicamente etc. Pentru mai mult zic că nu-s bani. Dar eu sunt sigură că dacă nu ar fi furat miliardul de dolari şi multe alte miliarde care au ajuns în buzunarele celor de la guvernare, dacă nu se cheltuiau aiurea sute de milioane de lei pentru nişte proiecte inutile tip Arena din Chişinău sau Complexul sportiv din Rezina, ajungeau bani pentru majorarea substanţială a salariilor şi pensiilor, dar şi pentru alte necesităţi vitale ale satelor şi oraşelor noastre.

Stimaţi pensionari, vreau să vă zic să luaţi cei 700 de lei transferaţi cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, că-s tot din banii statului şi acest ajutor este mult mai modest decât sumele pe care le-a cheltuit preşedintele I. Dodon în plimbările lui din ultimii trei ani. Dar totodată să vă puneţi întrebarea: care din promisiunile făcute în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale preşedintele le-a îndeplinit?  De miliardul furat a uitat chiar a doua zi după alegeri, de combaterea corupţiei, reformarea justiţiei de asemenea. Şi să găsiţi răspunsul adecvat.

Oameni buni, e timpul să vă vină mintea la cap! Uitaţi-vă pe cine aţi ales în Parlament. O mulţime de demagogi, oameni cu două feţe, oricând gata să se vândă pe 3 arginţi, preocupaţi numai de propriile interese. Igor Dodon şi socialiştii ieri se pronunţau categoric împotriva relaţiilor cu UE, România, iar astăzi se gudură în faţa acestora cu speranţa să primească granturi şi împrumuturi avantajoase. Totodată se fac luntre şi punte ca să-şi păstreze controlul asupra judecătorilor şi procurorilor, pentru că se simt cu musca pe căciulă şi dacă ajung pe mâna justiţiei riscă să nimerească la pârnaie.

Am avut un Guvern şi un prim-ministru de treabă, oameni oneşti, cu demnitate şi neatinşi de virusul corupţiei. Apăruse o şansă unică de a salva ţara de hoţi şi bandiţi în lege, numai că aceştia s-au dovedit a fi mai puternici. Au dat jos Guvernul Sandu pentru că le încurca iţele. Atunci, în primul rând trebuiau să iasă în stradă pensionarii, dar şi tineretul, care ar fi avut cel mai mult de câştigat dacă intenţiile Guvernului Sandu pentru anii viitori se realizau. N-au ieşit, au acceptat tacit „reforma” lui Dodon, care îşi pregăteşte calea pentru noile alegeri prezidenţiale şi care le va asigura o stabilitate temeinică în mocirla moldovenească.

Oameni buni! Oare chiar nu vă este greaţă să vă înjosiţi în asemenea hal? Dar câtă prostie omenească, lipsă de demnitate, laşitate demonstrează femeile din raionul Orhei, care îl slujesc cu atâta încrâncenare pe inculpatul Şor? El se lăfăieşte în bogăţiile furate de la ţara asta sărmană, iar voi îl preamăriţi. O să vă blesteme copiii, nepoţii voştri pentru că de dragul la nişte bănuţi călcaţi în picioare viitorul lor.

Stimaţi veterani! Fiind la vârsta înţelepciunii, gândiţi-vă bine ce faceţi, pe cine susţineţi, cui încredinţaţi puterea în sat, raion, republică. Cei de teapa lui Plahotniuc, Şor şi alţii, umplându-şi buzunarele pe contul haznalei publice şi a buzunarelor voastre, la momentul potrivit vor şterge-o peste hotare, iar voi veţi rămâne în continuare cu borta covrigului. Nu vă lăsaţi manipulaţi, minţiţi, cumpăraţi cu o torbă de macaroane sau nişte cârnăciori împuţiţi!

Eugenia Josan, pensionară, s. Ţahnăuţi

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker