Politic

Maia Sandu, declară că formațiunea pe care o conduce ia în considerare organizarea unor alegeri parlamentare anticipate.

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, declară că formațiunea pe care o conduce ia în considerare organizarea unor alegeri parlamentare anticipate. Ea consideră că actuala componență a Parlamentului nu este reprezentativă în raport cu opțiunile societății din Republica Moldova.

„Noi știm cum au avut loc alegerile din februarie anul curent și cum unii au ajuns în Parlament”, a declarat Maia Sandu într-o emisiune la TVC 21.

Fosta șefă a Guvernului afirmă că următoarele alegeri parlamentare trebuie să se desfășoare în baza sistemului proporțional de vot, întrucât legislația electorală a fost deja modificată în acest sens.

Maia Sandu nu exclude revenirea la alegerea președintelui Republicii Moldova în Parlament, însă doar dacă o asemenea decizie va fi adoptată în urma unui refendum național. Motivul invocat de ea este că, potrivit sondajelor, 90% dintre cetățeni doresc să-l aleagă pe șeful statului prin vot direct.

Vreau să spun că dacă Dodon va încerca să modifice această formă de alegere a șefului statului, acest lucru nu va fi ușor de făcut pentru că majoritatea oamenilor își dorește să ca această modalitate să rămână”, a subliniat lidera PAS.

Cu referire la alegerile parlamentare noi care urmează să fie organizate în circumscripția Hâncești, Maia Sandu crede că este firesc ca cele două partide din blocul ACUM – PAS și Platforma DA – să-și manifeste interesul, iar faptul că formează o alianță nu înseamnă că vor participa cu un candidat comun la orice scrutin ce urmează.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker