Uncategorized

Expoziție a unei pictoriţe amatoare la o bibliotecă din Orhei

O expoziție de tablouri ale pensionarei Raisa Dohocher a fost inaugurată la biblioteca din Slobozia-Doamnei, o suburbie a municipiului Orhei.

Doamna Raisa Dohocher a fost angajată la o întreprindere din localitate, nu are studii în domeniul artelor plastice, dar întotdeauna i-a plăcut să picteze. Expoziţia include 25 de tablouri, în mare parte peisaje. Ludmila Moscovciuc, bibliotecară la instituția respectivă, ne-a relatat că lucrările au fost alese dintre un număr de aproape 200 de tablouri:

”Sunt lucrări executate în ulei pe carton sau pânză, dar și în acuarelă, între acestea multe portrete și icoane. Dar am ales peisaje cu vederi din parcuri, rezervații naturale, adică locuri cunoscute de către orheieni. Am intuit că anume acestea vor trezi interesul vizitatorilor noştri şi nu am greșit. Avem foarte mulți vizitatori în mare parte tineri, am organizat şi o întâlnire a unui grup de elevi cu pictoriţa Raisa Dohocher, care poate servi drept exemplu de activism civic, tenacitate şi dedicaţie”, a remarcat dna Moscovciuc. 

Dna Raisa Dohocher ne-a spus că a început să picteze încă pe când era şcolăriţă:

”Pentru mine pictura a fost întotdeauna o modalitate de a mă relaxa, a scăpa de stresuri și problemele vieții. De cele mai dese ori ieșeam în natură, dar se putea întâmpla că fac peisajele şi după memorie. Cam în aceiași manieră pictez și icoanele. Am icoane cu Sfinţii Nicolai, Andrei și Dumitru, care este și ocrotitorul spiritual al Orheiului. M-am gândit, de ce să nu ies cu tablourile mele în lume? Mi-am luat îndrăzneala şi am acceptat provocarea. Aș putea să mai organizăm și alte expoziții tematice, odată ce creația mea trezește interesul spectatorului”, a remarcat dna Dohocher. 

Ludmila Moscovsciuc a precizat că urmează a fi indentificați și alți pictori amatori locali: ”În oraș avem o mulțime de pasionați de pictură, care sunt posesorii unui patrimoniu extraordinar şi-i păcat ca acesta să rămână necunoscut”, a mai adăugat bibliotecara.

Ion Cernei  

                                                                                     

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker