Evenimente

Poliția va amenda șoferii care transportă porci în portbagaj!

Se întâmplă în România! Acolo unde poliția a început verificările în trafic pentru a amenda șoferii care transportă ilegal porci. Cei care vor fi prinși vor achita amendă, iar animalele vor fi confiscate. Este una dintre primele măsuri luate pentru combaterea virusului de pestă porcină africană de când s-a instalat în funcţie, scrie Ziarul Financiar.

Avem un plan de acţiune, iar de mâine, Poliţia română va face controale în trafic să verifice dacă sunt transportaţi porci în portbagaj. Cei care vor fi prinşi cu porcul în portbagaj, în lipsa de documente a animalelor şi de transport, vor fi sanctionaţi şi porcii vor fi confiscaţi şi incineraţi”, a spus preşedintele ANSVSA (Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor).

În prezent, pesta porcină africană evoluează în 254 de localităţi din România, cu un număr de 709 focare, potrivit ANSVSA. De la prima semnalare a prezenţei virusului, pe data de 31 iulie 2017 şi până acum, au fost eliminaţi peste 540.000 de porci afectaţi de boală şi au fost diagnosticate peste 2.300 de cazuri la misterţi.

Sursa: autoexpert.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker