Util

Aţi avut depuneri la „Banca de Economii”? Mergeţi la poştă după indexaţii

Am vorbit la telefon cu o rudă din alt raion şi mi-a spus că ea a primit la poştă indexarea pe Cărticica de economii, cum se zicea la noi în timpul sovieticilor. A scris cerere astă primăvară şi iaca a primit banii. Eu tot am nişte bani depuşi pe cărticica mea, am şi cărticica mamei, care a decedat, dar nu am ştiut că pot să scriu cerere. Nici copiii mei nu au auzit să fi anunţat cineva unde să ne adresăm şi când. Acum ce pot să fac, să primesc şi eu indexarea?
Zinovia S., or. Şoldăneşti
Într-adevăr, Ministerul Finanțelor a anunţat nu demult în Monitorul său, că a a fost reluată plata sumelor indexate deponenților care au avut depuneri bănești la „Banca de Economii”.
Beneficiarii care au depus cereri pentru indexare până la sfârşitul lunii aprilie 2017, pot să-și ridice plățile de la orice oficiu/agenţie a ÎS ”Poşta Moldovei”. Sumele indexate sunt achitate la prezentarea actului de identitate. Moştenitorul va prezenta suplimentar și certificatul de deces şi copia certificatului de moştenitor, autentificată notarial.
Totodată, deponenţii născuţi până în anul 1991 inclusiv, care nu au depus până în prezent cererile pentru indexare, pot face acest lucru la orice oficiu/agenţie a ÎS „Poşta Moldovei”, având cu sine actul de identitate şi libretele de economii ale conturilor deschise la „Banca de Economii” până la 1 ianuarie 1992.
În anul curent, beneficiari de indexare sunt deponenţii născuţi până în anul 1991, inclusiv pentru sumele indexate aferente primei etape și deponenţii născuţi până în anul 1936 inclusiv pentru sumele indexate aferente etapei a doua, scrie mf.gov.md

Urmează-ne pe pagina Facebook ziarul CUVÂNTUL, spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker