Politic

C.Ţuţu şi I. Şor anunţaţi în căutare internaţională

Fostul deputat al Partidului Democrat Constantin Țuțu a fost anunțat în căutare internațională prin Interpol. Informația a fost confirmată de ofițera de presă a IGP, Mariana Bețivu, relatează unimedia.info

Procuratura Anticorupție a trimis o solicitare către Interpol la data de 27 septembrie, anul curent, după ce pe numele lui Constantin Țuțu a fost pornită o cauză penală pe faptul îmbogățirii ilicite a acestuia, în perioada anilor 2014-2018.

Solicitarea procurorilor moldoveni a fost acceptată de Interpol luni, la data de 9 decembrie 2019.

De asemenea, și deputatul Ilan Șor a fost anunțat în căutare în toate țările, pentru arest și extrădare. Dosarul său este vizibil în sistem în toate cele 194 de state, fiind acceptat de birourile Interpol din luna august.

În iunie curent, anchetatorii Departamentului de Investigații din cadrul Ministerului de Interne rus i-au pus sub acuzare în absență pe fostul președinte al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc și pe democratul Constantin Țuțu. Potrivit anchetei, suspecții au creat un canal de contrabandă deosebit de mare prin mai multe state. Este vorba despre contrabanda cu hașiș din Africa de Nord, care trecea prin mai multe țări UE către statele CSI și comercializarea lor ilegală.

Potrivit Ministerului de Interne al Rusiei, Constantin Țuțu realiza controlul asupra sindicatului de droguri, la indicațiile lui Plahotniuc.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker