Evenimente

Cafeneaua motivațională Trăiește clipa, inaugurată cu romanul Clipa

 Prima ședință a Cafenelei motivaționale Trăiește clipa, un nou proiect apărut la Orhei, a fost dedicată creației scriitoarei Tatiana Croitor şi a adunat mai mulți iubitori de lectură din rândul profesorilor de la gimnaziile, liceele și colegiile din urbe. 

Tatiana Croitor, autoare a două cărți de proză,  a vorbit despre romanul Clipa, despre modul cum își concepe creația și planurile sale de perspectivă, a răspuns la mai multe întrebări. Iar Nina Mihailov–Globa, colega de muncă a autoarei, a  povestit despre activitatea cotidiană a Tatianei, care exercită funcția de șefă a Serviciului Asistență Psihopedagogică din cadrul DGE Orhei. Elevii Maia Mihailov, Adrian și Georgeta Țugui au dedicat prozatoarei versuri şi melodii.

După cum ne-a relatat dna Ludmila Botnariuc, angajată a bibliotecii, Cafeneaua motivațională  reprezintă o nouă modalitate de atragere a tineretului studios și elevilor în activități care țin de creația literară a condeierilor orheieni: ”Vorbim despre probleme de literatură, poziția cetățenească a tânărului condeier… Cafeneaua a fost organizată în parteneriat cu Biblioteca Publică Raională A.Donici. Cei prezenți au primit o doză de optimism, și-au împărtășit cu emoții impresiile în urma lecturii romanului Clipa”, a precizat dna Botnariuc.

”Tatiana Croitor este o romancieră moralistă, care nu-și aruncă mesajul operei sale în ceața neantului, mai degrabă îl developează treptat și lent, ceea ce-i conformă în mod remarcabil numele unei prozatoare de raid lung. Este important ca opera ei să fie înțeleasă și căutată de cei tineri. Este o mare aventură să scrii pentru copii și tineri, dar ei îi reușește”- a remarcat poetul și istoricul orheian Vasile Cocarcea, participant la activitate.

Ion Cernei 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker