Evenimente

Cafeneaua motivațională Trăiește clipa, inaugurată cu romanul Clipa

 Prima ședință a Cafenelei motivaționale Trăiește clipa, un nou proiect apărut la Orhei, a fost dedicată creației scriitoarei Tatiana Croitor şi a adunat mai mulți iubitori de lectură din rândul profesorilor de la gimnaziile, liceele și colegiile din urbe. 

Tatiana Croitor, autoare a două cărți de proză,  a vorbit despre romanul Clipa, despre modul cum își concepe creația și planurile sale de perspectivă, a răspuns la mai multe întrebări. Iar Nina Mihailov–Globa, colega de muncă a autoarei, a  povestit despre activitatea cotidiană a Tatianei, care exercită funcția de șefă a Serviciului Asistență Psihopedagogică din cadrul DGE Orhei. Elevii Maia Mihailov, Adrian și Georgeta Țugui au dedicat prozatoarei versuri şi melodii.

După cum ne-a relatat dna Ludmila Botnariuc, angajată a bibliotecii, Cafeneaua motivațională  reprezintă o nouă modalitate de atragere a tineretului studios și elevilor în activități care țin de creația literară a condeierilor orheieni: ”Vorbim despre probleme de literatură, poziția cetățenească a tânărului condeier… Cafeneaua a fost organizată în parteneriat cu Biblioteca Publică Raională A.Donici. Cei prezenți au primit o doză de optimism, și-au împărtășit cu emoții impresiile în urma lecturii romanului Clipa”, a precizat dna Botnariuc.

”Tatiana Croitor este o romancieră moralistă, care nu-și aruncă mesajul operei sale în ceața neantului, mai degrabă îl developează treptat și lent, ceea ce-i conformă în mod remarcabil numele unei prozatoare de raid lung. Este important ca opera ei să fie înțeleasă și căutată de cei tineri. Este o mare aventură să scrii pentru copii și tineri, dar ei îi reușește”- a remarcat poetul și istoricul orheian Vasile Cocarcea, participant la activitate.

Ion Cernei 

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close