Politic

Fostul șef al Serviciului Vamal a devenit conducător al AO ”Pentru Orhei”

Viorel Melnic, fostul șef al Serviciului Vamal din perioada guvernării comuniste, este noul conducător al AO ”Pentru Orhei”, relatează radioorhei.info.

Potirivit datelor Ministerului Justiției, modificarea s-a produs  pe data de 18 august curent. Asociația este prezentată de autoritățile din Orhei drept finanțatoarea proiectelor realizate în ultimii doi ani în oraș.

Anterior această funcție a fost deţinută de Ilona Șor – mama vitregă a primarului de Orhei și administratoarea companiei „Dufremol”. Și mai înainte – la momentul înregistării AO „Pentru Orhei”, organizaţia  a fost condusă de Maria Albot – una dintre angajații companiei „Dufremol” și soție a  lui Sergiu Albot – fost președinte al „Băncii Sociale”, care a falimentat în anul 2014.

Noul conducător al AO ”Pentru Orhei”, Viorel Melnic,  a fost președinte al  Consiliului de Administrație la „Unibank” – o altă bancă falimentată în 2014. În anii 2008-2009, Viorel Melnic a fost şef al Serviciului Vamal al R. Moldova, iar până în anul 2015 a făcut parte din Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, condus pe atunci de Igor Dodon. La începutul anului 2016 Melnic a fost numit în funcția de consilier pe principii obștești pentru probleme economice, al  primarului Ilan Șor.

Până de curând, Viorel Melnic nu s-a făcut vizibil în public la Orhei, nici la  ședințele Consiliului orăşenesc. În schimb, la sfârșitul lunii august curent, noul președinte al AO „Pentru Orhei” a fost surprins defilând de Ziua Independenței în coloana oficialilor locali.

O investigație a RISE Moldova arăta că Viorel Melnic era asociat cu Ilan Șor în afacerea cu magazinele duty-free din Kârgâzstan, care ulterior a fost cedată unei firme din Federația Rusă.

 

Urmează-ne pe pagina Facebook ziarul CUVÂNTUL, spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker