Automobile

Zvonuri: Dacia Duster va fi disponibilă în ianuarie într-o versiune cu GPL și motor de 100 CP

Cei de la Dacia pregătesc o surpriză pentru clienți, planificată chiar pentru începutul anului 2020! Cel puțin asta cunoaștem din informațiile postate recent de publicația franceză L’Argus.

Zvonurile spun că SUV-ul de la Mioveni va fi disponibil într-o versiune nouă, echipată cu o instalație de gaz petrolier lichefiat (GPL) și un motor TCe de 0.9 litri volum, care dezvoltă 100 de cai putere.

Acest motor cu un volum modest dar forțat să dezvolte o putere suficientă pentru un SUV de dimensiuni medii, este deja disponibil în gama Duster fiind alimentat cu benzină. Contructorul român însă, îi aplică o serie de modificări necesare pentru ca să poată folosi și GPL, astfel ca să fie mai econom și mai mult întrebat de clienți.

Rezervorul pentru GPL urmează să fie montat în spațiul unde se află tradițional roata de rezervă și va include și o serie de sisteme de siguranță pentru ca SUV-ul să respecte standardele de securitate și să poată accesa inclusiv parcările subterane. Românii promit că, în urma acestor modificări, capacitatea portbagajului nu va avea de suferit.

Noua variantă Dacia Duster cu sistem GPL va debuta la Salonul Auto de la Bruxelles care se va desfășura în data de 10 ianuarie, iar presa anticipează că prețul va fi cu circa 700 de euro mai mare decât în cazul versiunii cu același motor alimentat doar cu benzină.

Sursa citată afirmă că Logan și Logan MCV vor primi de asemenea o astfel de versiune cu GPL, însă nu este clar dacă acestea se vor lansa odată cu noul Duster cu GPL.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker